Λερώθηκαν τα ρούχα σου με αίμα; Λίγη μαγειρική σόδα και έχεις σωθεί στο λεπτό

Εύκολο κόλπο που θα σε σώσει

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Λερώθηκαν τα ρούχα σου με αίμα; Λίγη μαγειρική σόδα και έχεις σωθεί στο λεπτό

Λερώθηκαν τα ρούχα σου με αίμα; Λίγη μαγειρική σόδα και έχεις σωθεί στο λεπτό. Θα σε βγάλει από την δύσκολη θέση πάρα πολύ εύκολα και θα καθαρίσει τα ρούχα σου χωρίς να αφήσει ούτε ένα μικρό σημάδι πάνω τους.

Η μαγειρική σόδα ή αλλιώς baking soda: είναι μια χημική ένωση που εμφανίζεται ως μια λεπτή σκόνη.Δεν πάει ο νους μας στις πολλαπλές και ενδιαφέρουσες χρήσεις της!

Πως βοηθάει στα ρούχα

  • Για την ντουλάπα μας: Βάζουμε ένα ανοιχτό κουτί μαγειρικής σόδας μέσα στη ντουλάπα για να αποφύγουμε τις μυρωδιές Εάν η ντουλάπα έχει οσμές μούχλας, μπορούμε να καθαρίσουμε το πάτωμά της με ένα διάλυμα 1 λίτρου ζεστού νερού, 1/2 φλιτζάνι ξύδι και 1/4 φλιτζάνι σόδα
  • Αν η μυρωδιά από τον ιδρώτα αρνείται να φύγει από το ρούχο μας ακόμα και όταν έχει πλυθεί αρκετές φορές, δοκιμάζουμε το παρακάτω τέχνασμα με μαγειρική σόδα και λεμόνι: σε μια λεκάνη στύβουμε ένα λεμόνι και προσθέτουμε ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα. Αφού αφρίσει βουτάμε το σημείο που παρατηρήσαμε τη δυσοσμία στο ρούχο, αφήνουμε για λίγο, στύβουμε, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και αφήνουμε να στεγνώσει τελείως.
  • Στη συνέχεια είτε ξεβγάζουμε με κρύο νερό, είτε το πλένουμε όπως συνήθως.
  • Προσοχή όμως! Δε χρησιμοποιούμε αυτή τη τεχνική σε μαύρα ή σκουρόχρωμα ρούχα γιατί η σόδα ξεθωριάζει το χρώμα. Για αυτά τα ρούχα χρησιμοποιούμε πράσινο σαπούνι ή ακόμα καλύτερα υγρό πιάτων!

μαγειρική σόδα αίμα ρούχα

  • Τρίβουμε σε διάλυμα από 6 κουταλάκια του γλυκού σόδας σε μισή κούπα ζεστό νερό τοπικά τους δύσκολους λεκέδες στα ρούχα πριν τα πλύνουμε. Θυμόμαστε να κάνουμε τεστ αντοχής χρώματος πριν την εφαρμογή!
  • Λεκέδες από αίμα σε ύφασμα αφαιρούνται πιο εύκολα εάν τρίψουμε πρώτα σόδα επάνω στον λεκέ.
  • Λεκέδες από φρούτα ή κρασί πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα, εάν όμως προκύψουν σε στιγμή που δεν έχουμε το χρόνο να ασχοληθούμε με αυτό, ρίχνουμε πάνω στο λεκέ μαγειρική σόδα και αργότερα μπορούμε να αφαιρέσουμε το λεκέ ρίχνοντας ζεστό νερό στην πίσω όψη του υφάσματος.
  • Για τα παπούτσια: Ρίχνουμε σόδα στο εσωτερικό των παπουτσιών, στις παντόφλες και στον πάτο της παπουτσοθήκης, για να απορροφήσει τις οσμές. Επαναλαμβάνουμε σε μηνιαία βάση

Να θυμίσουμε, πως η μαγειρική σόδα βοηθάει και στο να εξαφανιστεί ο ιδρώτας και άλλες βρομιές από τα μαξιλάρια. Δείτε εδώ πως γίνεται.

Επίσης η μαγειρική σόδα εκτός από το αίμα σας βοηθάει και στο δέρμα σας

Θέλεις πιο απαλό και όμορφο δέρμα στο λεπτό; Δες πως η μαγειρική σόδα θα σε βοηθήσει. Θα κάνεις μια θεραπεία που θα το δείχνει πιο λαμπερό στο λεπτό, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και μέσα σε μόνο λίγα λεπτά.

Εάν λατρεύετε το λάδι καρύδας, εάν χρησιμοποιείτε λεμόνι στην απολύμανση και φυσικά εάν από την καθημερινότητά σας δεν απουσιάζουν τα DIY scrubs, τότε αναμφίβολα η λίστα με τις χρήσεις της μαγειρικής σόδας θα γίνει και δική σας αγαπημένη!

Απολέπιση

Ένας απλός τρόπος για να απαλλαγείτε από το τραχύ δέρμα, καθώς και από τα νεκρά κύτταρα, ακούει στο όνομα DIY scrub. Plus, θα καθαρίσει τους πόρους της επιδερμίδας σας και θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε τυχόν μικρόβια που συσσωρεύονται στο σώμα σας.

How to: Αναμείξτε 3 κουταλιές της σούπας μαγειρικής σόδα με 1 κουταλιά της σούπας νερό και στη συνέχεια με το παρασκεύασμα τρίψτε απαλά με κυκλικές κινήσεις την περιοχή που επιθυμείτε. Έτσι θα έχετε το ιδανικό αποτέλεσμα με τον πιο φυσικό τρόπο!