3 τρόποι να απαλλαγείς από τις αράχνες - Ο ένας είναι με μαγειρική σόδα!

Δεν θα μείνει ούτε μία!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
3 τρόποι να απαλλαγείς από τις αράχνες - Ο ένας είναι με μαγειρική σόδα!

Έχεις πρόβλημα στο σπίτι σου με τις αράχνες και δεν ξέρεις πως να απαλλαγείς μια για πάντα από αυτές; Με μαγειρική σόδα και τους 3 αυτούς τρόπους που θα δεις παρακάτω θα τα καταφέρεις σίγουρα!

Η αράχνη ανήκει στα Αρθρόποδα και δεν είναι έντομο, καθώς έχει οκτώ πόδια και το σώμα της χωρίζεται σε κεφαλοθώρακα και κοιλιά. Ειδικότερα, ο όρος αράχνη περιλαμβάνει κοινά χερσόβια Αρθρόποδα της ομοταξίας Αραχνίδια και της τάξης Araneida( Araneae). Διαφέρουν από την άλλη ομάδα των Αρθρόποδων, τα Έντομα, στο ότι φέρουν οκτώ πόδια και όχι έξι, και το σώμα τους χωρίζεται σε δύο τμήματα και όχι σε τρία.Ο Lamarck ήταν ο πρώτος επιστήµονας που διαχώρισε τα Έντοµα από τα Αραχνίδια το 1801!

Οι αράχνες δεν έχουν φτερά. (Τα έντομα ή εξάποδα είναι τα μόνα αρθρόποδα που φέρουν φτερά) Πολλές αράχνες πλέκουν ιστό, όπου παγιδεύουν έντομα, τα οποία αποτελούν την κύρια τροφή τους. Λίγα είδη είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο, όπως η ταραντούλα της οποίας το δάγκωμα πονάει αρκετά, και η μαύρη χήρα, το δηλητήριο της οποίας προκαλεί παράλυση των νεύρων και ακόμα και το θάνατο.

Ξύδι

Το ξύδι είναι μη επιβλαβές μη τοξικό και άκρως αποτελεσματικό για να κρατήσεις τις αράχνες και πολλά έντομα έξω από το σπίτι σου.

Μέντα, δυόσμος

Ακόμα ένα φυσικό εντομαπωθητικό είναι το έλαιο μέντας. Είναι μη δηλητηριώδες και μυρίζει καλύτερα από το ξύδι. Αν και δεν έχει μεγάλη διάρκεια η επίδραση του μπορείς να ψεκάσεις έλαιο μέντας με νερό γύρω από παράθυρα, πόρτες και ρωγμές μια φορά την εβδομάδα.

Μαγειρική σόδα

Οι αράχνες είναι πολύ ευαίσθητες στη μυρωδιά τηςμαγειρικής σόδας. Μπορείς αντί να ψεκάσεις με σοδόνερο να απλώσεις τη σκόνη της μαγειρικής σόδας.

Ωστόσο με μαγειρική σόδα μπορείς να διώξεις μακριά και τα κουνούπια! Δες εδώ τον τρόπο!

Έχεις ποντίκια στο σπίτι - Με μαγειρική σόδα θα τα εξαφανίσεις μια και καλή

Ότι και να κάνεις δεν μπορείς να απαλλαγείς από τα ποντίκια που έχεις στο σπίτι σου; Με αυτό το κολπάκι, πρόκειται να σωθείς. Συγκεκριμένα, μπορείς να τα εξαφανίσεις μια και καλή με έναν πολύ οικονομικό τρόπο. Να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα. Ένα προϊόν που έχουμε όλοι στο σπίτι μας.

Η μαγειρική σόδα δεν χρησιμοποιείται μόνο στην μαγειρική, αλλά και σε μυστικά ομορφιάς, όπως και στο καθάρισμα του σπιτιού. Και περισσότερα από αυτά δεν τα γνωρίζαμε καθόλου. Είναι ένα πολύ οικονομικό προϊόν που έχει αμέτρητες χρήσεις.

Και μια από αυτές είναι στο να σε σώσει από το πρόβλημα με τα ποντίκια που έχεις στο σπίτι. Οι σόδα διώχνει και πολλά έντομα, όπως τα κουνούπια, αλλά και οι κατσαρίδες και τα ποντίκια, όπως θα δείτε παρακάτω.

Ποντίκια στο σπίτι μαγειρική σόδα

Ωστόσο, αν σας αφορούν μόνο τα ποντίκια, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε μαγειρική σόδα στα μέρη όπου νομίζετε πως θα πάνε τα ποντίκια και δεν πρόκειται να τα ξαναδέιτε. Μετά από λίγες ημέρες περάστε την με την ηλεκτρική σκούπα.

Προσοχή! Αν έχετε κατοικίδια κρατείστε τα μακριά!