Θέλετε να φρεσκάρετε τις πετσέτες σας; Αυτό είναι το μυστικό tip με μαγειρική σόδα

Θα μυρίζουν υπέροχα

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Θέλετε να φρεσκάρετε τις πετσέτες σας; Αυτό είναι το μυστικό tip με μαγειρική σόδα

Θέλετε να φρεσκάρετε τις πετσέτες σας; Αυτό είναι το μυστικό tip με μαγειρική σόδα που θα σας σώσει και θα τις κάνουν να μυρίζουν πολύ όμορφα. Θα κάνετε μια μικρή ανανέωση και καθαριότητα στο σπίτι σας, πάρα πολύ γρήγορα.

Είναι ευρέως γνωστό ότι πολλά κοινά μαγειρικά υλικά έχουν κι άλλες χρήσεις πέρα από την κουζίνα. Ένα εξαιρετικό παράδειγμά, είναι το όξινο ανθρακικό νάτριο, γνωστό και ως μαγειρική σόδα.

Φρεσκάρετε τις πετσέτες σας με μαγειρική σόδα

Απομακρύνει τις οσμές από το ψυγείο

Εκτός από ένα πολύ ήπιο λειαντικό, η μαγειρική σόδα είναι και ένα πολύ κοινό αποσμητικό. «Μπορείτε να βάλετε μια ανοιχτή συσκευασία μαγειρικής σόδας στο ψυγείο σας ή όπου υπάρχει λίγη μούχλα. Θα απορροφήσει τελείως την μυρωδιά» λέει η Ραπιντσούκ. Μπορείτε να κάνετε και στο σπίτι σας μια μικρή απολύμανση με την μαγειρική σόδα.

Φρεσκάρει τις πετσέτες

Οι αποσμητικές ιδιότητες της μαγειρικής σόδας μπορούν επίσης να λειτουργήσουν καλά και για πράγματα που απορροφούν μυρωδιές, όπως οι πετσέτες. «Αν χρειαστεί να φρεσκάρετε τις πετσέτες σας, μπορείτε να τοποθετήσετε μισό φλιτζάνι στο πλυντήριό σας μαζί με το κανονικό απορρυπαντικό ρούχων για να απαλλαγείτε από τις οσμές» σημειώνει η Ραπιντσούκ.

πετσέτες μαγειρική σόδα

Καθαρισμός κοσμημάτων

Αν έχετε ασημένια κοσμήματα, μπορείτε να τα βουτήξετε σε ένα μίγμα με σόδα μαγειρικής και ζεστό νερό σε ένα μπολ με αλουμινόχαρτο. Μέσα από την διαδικασία ανταλλαγής ιόντων, η μαύρη πατίνα θα μεταφερθεί από το ασήμι στο νερό. Μόλις βγάλετε το κόσμημα, σκουπίστε το καλά με ένα μαλακό πανί χωρίς χνούδι. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει και για άλλα οικιακά αντικείμενα και ασημικά. Για πιο σκληρά υλικά, όπως διαμάντια και πλατίνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα μαγειρικής σόδας, νερού, αλατιού και σαπουνιού.

Να βγάλετε λεκέδες από τα χαλιά

«Εάν έχετε έναν λεκέ στο χαλί σας, μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγη σόδα μαγειρικής το σημείο εκεί και αυτό μπορεί να το βοηθήσει» εξηγεί η Ραπιντσούκ. «Μπορείτε επίσης, να ρίξετε λίγο ξύδι και να πασπαλίσετε με σόδα μαγειρικής. Τα δύο αυτά υλικά θα αντιδράσουν και θα εξαφανιστεί ο λεκές. Αφήστε το να στεγνώσει και στη συνέχεια βάλτε ηλεκτρική σκούπα». Η Ραπιντσούκ λέει ότι παρόλο που έχει χρησιμοποιήσει αυτή την μέθοδο με μεγάλη επιτυχία, τονίζει ότι δεν λειτουργεί με όλα τα χαλιά.