Ξε...μαυρίστε τις κουρτίνες του μπάνιου σας με μαγειρική σόδα - Θα φύγουν οι λεκέδες στο λεπτό

Το κόλπο που δεν γνωρίζατε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ξε...μαυρίστε τις κουρτίνες του μπάνιου σας με μαγειρική σόδα - Θα φύγουν οι λεκέδες στο λεπτό

Μαγειρική σόδα, γνωστή και ως διττανθρακικό νάτριο. Αν θέλετε να ξεμαυρίσετε τις κουρτίνες του μπάνιου σας αυτή είναι η πιο οικονομική λύση!

Θέλετε να διώξετε τους λεκέδες και την βρομιά που έχουν μαζέψει στις άκρες οι κουρτίνες σας; Ιδού το κολπάκι!

Καθαρίστε τις Κουρτίνες του μπάνιου σας με μαγειρική σόδα

Καθαρίστε τις κουρτίνες του ντους και αφαιρέστε τις οσμές από τη “μούχλα” λόγω της υγρασίας. Ψεκάζετε με ψεκαστήρι μαγειρική σόδα διαλυμένη σε νερό και μετά τρίβετε ή βάζετε τη σόδα σκόνη σε ένα υγρό καθαρό υγρό σφουγγάρι ή βούρτσα. Τρίψτε την κουρτίνα του ντους και ξεπλύνετε.

Αν βουλώσουν, επίσης, οι σωλήνες σου ρίξε μαγειρική σόδα και δεν θα χρειαστεί να πληρώσεις υδραυλικό! Δες πως εδώ

Ρίξε μαγειρική σόδα και λεμόνι στην λεκάνη του μπάνιου σου - Το αποτέλεσμα θα σε αφήσει «κάγκελο»

πως να καθαρίσω τη λεκάνη του μπάνιου μου

«Κάγκελο» θα σε αφήσει το αποτέλεσμα που θα δεις, μόλις ρίξεις μαγειρική σόδα και λεμόνι στην λεκάνη του μπάνιο σου με στόχο τον καθαρισμό της. Αν θέλεις να καθαρίζεις, με φυσικά προϊόντα, τότε αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις οπωσδήποτε.

Συγκεκριμένα, το μπάνιο και η κουζίνα είναι οι χώροι του σπιτιού που απαιτούν το πιο απαιτητικό καθάρισμα. Ιδιαίτερα το μπάνιο που είναι ένας κοινός χώρος και χρησιμοποιείται συχνά, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να απολυμαίνεται και να καθαρίζεται πολύ προσεκτικά.

Ο καθαρισμός δεν έχει να κάνει μόνο με το να φαίνονται τα αντικείμενα αστραφτερά και καινούργια, αλλά και με το να εξοντώνεται οποιαδήποτε εστία μικροβίων. Για το λόγο αυτό αν θέλεις να εξαφανίσεις την κιτρινίλα στη λεκάνη της τουαλέτας, φτιάξε ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και λεμόνι.

Όταν το έχεις έτοιμο, άπλωσε το σε όλα τα τοιχώματα και άφησέ το για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα, τρίψε με το βουρτσάκι της τουαλέτας κάθε σπιθαμή και η κιτρινίλα θα είναι παρελθόν.

Σου έχουμε ακόμη ένα σούπερ κολπάκι με μαγειρική σόδα και να σταματήσεις να δίνεις τα λεφτά σου στα σκευάσματα των σούπερ μάρκετ. Θες να φτιάξεις μόνη σου σπιτικές ταμπλέτες καθαρισμού; Με μαγειρική σόδα και αυτή την συνταγή θα τα καταφέρεις.