Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ξέμεινες από απορρυπαντικό; Φτιάξε αυτό το σπιτικό μείγμα με μαγειρική σόδα! Σωτήρια λύση...

Γλιτώνεις και πολλά λεφτά έτσι

Ξέμεινες από απορρυπαντικό; Φτιάξε αυτό το σπιτικό μείγμα με μαγειρική σόδα! Σωτήρια λύση...
DECO & ΣΠΙΤΙΑ 25.06.2020 11:40
Από Youweekly Team

Πήγατε να βάλετε πλυντήριο και συνειδητοποιήσατε πως ξεμείνατε από απορρυπαντικό; Μην σκάτε! Αυτό το σπιτικό μείγμα με μαγειρική σόδα που θα βρείτε παρακάτω είναι η... σωτήρια λύση σας!

Αν έχετε έστω και λίγο απορρυπαντικό στο κουτί και απλά δεν λέει να βγει από εκεί μέσα, τότε προσθέστε λίγο ζεστό νερό και ανακινήστε καλά. Φυσικά μπορείτε να το ενισχύσετε με 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα, η οποία λειτουργεί ως ενισχυτικό του απορρυπαντικού και θα βοηθήσει να καθαρίσουν τα ρούχα σας πολύ καλά.

Αν δεν έχετε καθόλου απορρυπαντικό, χρησιμοποιήστε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε ένα κανονικό φορτίο.

Τα ρούχα σας θα είναι καθαρότερα από ό, τι φαντάζεστε με τη δράση της σόδας! Ως τελευταία λύση, αν δεν έχετε ούτε σόδα, προσθέστε 1/4 του φλυτζανιού χλωρίνη στη θέση του απορρυπαντικού!

Να ξέρεις, επίσης, πως μπορείς να ξεβουλώσεις τους σωλήνες σου με μαγειρική σόδα! Δες εδώ τον τρόπο

Πλύνετε την πετσέτα θαλάσσης με μαγειρική σόδα και ξύδι - Δεν έχετε ιδέα τι θα συμβεί

Μπορεί να μην έχετε μέχρι στιγμής ιδέα τι θα συμβεί αν πλύνετε την πετσέτα θαλάσσης σας με μαγειρική σόδα και ξύδι αλλά σας το υπογράφουμε, θα... σας αρέσει πολύ!

Σίγουρα έχετε σκεφτεί τι ωραία που θα ήταν αν η πετσέτα θαλάσσης σας παρέμενε πάντα τόσο μαλακή κι αφράτη όπως την ημέρα που την αγοράσατε. Ωστόσο, η άμμος, ο ήλιος, το χλώριο και, κυρίως, το αλάτι μπαίνουν ανάμεσα σε εσάς και το όνειρο σας περί μόνιμης απαλότητας.

Προτού δεχτείτε με βαριά καρδιά τη σκληρή μοίρα που περιμένει την αγαπημένη πετσέτα θαλάσσης σας, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς μπορείτε να παρατείνετε τις μαλακές κι αφράτες ημέρες της.

Κάνε πιο μαλακή την πετσέτα θαλάσσης σου με μαγειρική σόδα και ξύδι

πως να κάνει πιο μαλακές τις πετσέτες σου

Καταρχάς, αν η πετσέτα θαλάσσης σας είναι φρέσκο απόκτημα, μουλιάστε την απευθείας σε κρύο νερό χωρίς καθόλου απορρυπαντικό. Μετά την πρώτη της πλύση και έπειτα από κάθε χρήση, ανακατέψτε 1/2 φλ. μαγειρική σόδα ή λευκό ξίδι μαζί με το απορρυπαντικό και βάλτε την να πλυθεί κανονικά ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε στην ετικέτα της.

Σας αρέσει να πλένετε τις πετσέτες σας στο χέρι; Κανένα πρόβλημα! Για να τις κρατήσετε απαλές, προσθέστε 1/2 φλ. λευκό ξίδι στο νερό όταν τις ξεβγάζετε. Πέρα από την αρχική μαλακή υφή τους, το ξίδι θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε άθικτο και το χρώμα τους.

Τέλος, αφήστε την πετσέτα θαλάσσης σας να στεγνώσει καλά στη σκιά, όχι στον αμείλικτο Ελληνικό ήλιο, και φροντίστε να την μαζέψετε γρήγορα μόλις στεγνώσει. Όσο περισσότερο την αφήνετε εκτεθειμένη στη ζέστη και τον αέρα, τόσο οι ίνες της «αγριεύουν» και σκληραίνουν τη «στάση» τους.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ποιο laser; Τέλος στην τρίχα της ευαίσθητης περιοχής με αυτό το σπιτικό μείγμα μαγειρικής σόδας

Ξε...μαυρίστε τις κουρτίνες του μπάνιου σας με μαγειρική σόδα - Θα φύγουν οι λεκέδες στο λεπτό

Share