Μαύρισε το καντηλάκι στο σπίτι σου; Τρίψ'το με μαγειρική σόδα και ο Γολγοθάς σου θα τελειώσει

Το κόλπο που κάνουν οι Ιερείς

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μαύρισε το καντηλάκι στο σπίτι σου; Τρίψ'το με μαγειρική σόδα και ο Γολγοθάς σου θα τελειώσει

Στους Ιερούς Ναούς των ενοριών, των Ιερών Μονών, τα λειτουργικά τους σκεύη συνήθως είναι ασημένια (όπως και τα καντήλια, τα κηροπήγια της Αγ. Τράπεζας, οι λειψανοθήκες κ.λ.π.). Με την πολυκαιρία τα ασημικά μαυρίζουν και τότε αρχίζει ένας Γολγοθάς για τον καθαρισμό τους· χρησιμοποιούμε πολλά είδη καθαρισμού, που απαιτούν λ.χ. για το κάθε καντήλι με την αλυσίδα του, πολύωρη ή και πολυήμερη εργασία και υπομονετικό τρίψιμο με τα χέρια. Ένα από τα πιο αποτελεσματικά είναι η μαγειρική σόδα!

Στο μικρό βίντεο που ακολουθεί, σας δείχνουμε με ποιο τρόπο οι Ιερείς, οι μοναχοί, οι μοναχές (αλλά και οι νοικοκυρές), μπορείτε να κάνετε τα μαυρισμένα εκ της πολυκαιρίας ασημικάσας να αστράψουν μέσα σε μόνο 5-10 δευτερόλεπτα, χωρίς τρίψιμο, χωρίς καν να τα ακουμπήσετε και χωρίς να ξοδευθείτε αγοράζοντας διάφορα καθαριστικά προϊόντα ασημικών, και κυρίως χωρίς να καταστρέφετε τα ασημικά σας. Δείτε το βίντεο και πιστέψτε ότι και η ψυχή, για να καθαρισθεί από το μαύρισμα των παθών, δεν θέλει πολυχρόνιο κόπο, αλλά τρόπο!

Υ.Γ.: Το αλουμινόχαρτο με τη μαγειρική σόδα (ρίξτε αρκετή, μην την φοβάστε), προκειμένου να κάνουν την χημική αντίδραση που θα αφαιρέσει την μαυρίλα των ασημικών σε 5″ έως 10″, απαιτούν το νερό που θα βάλουμε να κοχλάζει. Αν είναι χλιαρό, δεν θα γίνει η επιθυμητή χημική αντίδραση και δεν θα έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Όταν καθαρίσουμε αρκετά ασημικά και δούμε ότι δεν καθαρίζουν πλέον καλά, αδειάζουμε το μίγμα μας και κάνουμε εκ νέου την διαδικασία (αλουμινόχαρτο, σόδα μαγειρική, κοχλάζον νερό).

Επίσης: Διατήρησε λευκά τα ρούχα σου με το μείγμα μαγειρικής σόδας - Θα είναι σαν καινούρια

Βάλτε μαγειρική σόδα στον κουβά και σφουγγαρίστε το σπίτι σας - Θα σας σοκάρει το αποτέλεσμα

Θέλετε έναν πιο αποτελεσματικό και φυσικό τρόπο για να καθαρίσετε το πάτωμα του σπιτιού σας; Εάν χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα, το αποτέλεσμα θα σας σοκάρει. Βάλτε την στον κουβά και ξεκινήστε την καθαριότητα του σπιτιού.

Οι χρήσεις της μαγειρικής σόδας είναι δεκάδες. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στο καθάρισμα του σπιτιού σας, στο φαγητό, σε μυστικά ομορφιάς, αλλά και σε θέματα υγείας. Είναι αποτελεσματική και αρκετός κόσμος την έχει βάλει στην καθημερινότητα του.

Αν ωστόσο τη θέλετε για να καθαρίσετε τα πλακάκια σας, δεν έχετε να κάνετε πολλές κινήσεις και ούτε θα κουραστείτε. Διαλύστε μισή κούπα σόδας σε έναν κουβά με ζεστό νερό. Σφουγγαρίστε το πάτωμα και ξεβγάλτε. Το πάτωμα σας θα είναι καθαρό και λαμπερό με ελάχιστη προσπάθεια. Ωστόσο, δοκιμάστε μαγειρική σόδα και για να κρατήσετε λευκά τα ρούχα σας. Δείτε το απίστευτο μυστικό για να τα καταφέρετε.

μαγειρική σόδα σφουγγάρισμα σπίτι