Απίστευτο κόλπο: Διώξε την μυρωδιά ψαριού από το σπίτι σου με κανέλα, μήλο και...

Για να μαγειρεύετε άφοβα χειμώνα καλοκαίρι!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Απίστευτο κόλπο: Διώξε την μυρωδιά ψαριού από το σπίτι σου με κανέλα, μήλο και...

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι αλλά και τον χειμώνα κάθε φορά που φτιάχνουμε ψάρι στο σπίτι κάνει να φύγει η μυρωδιά μπορεί και μέρες ολόκληρες! Το Youweekly.gr σου συστήνει ένα απίστευτο κόλπο για να καταφέρεις να απαλλαγείς από αυτή την δυσοσμία! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι κανέλα, μήλο και λίγα ακόμα υλικά!

Το κόλπο με την κανέλα και το μήλο για να διώξεις την μυρωδιά του ψαριού από το σπίτι σου

Βάλε σε ένα κατσαρολάκι νερό περίπου μέχρι τη μέση. Πρόσθεσε φυσικά αρωματικά της αρεσκείας σου. Εγώ προτίμησα ξυλάκι κανέλας, καρφάκια γαρύφαλλου, σκόνη βανίλιας και φλούδα από ένα πορτοκάλι. Εσύ μπορείς να κάνεις ότι συνδυασμούς θέλεις ανάλογα με τα γούστα σου. Μπορείς να προσθέσεις και άλλα μπαχαρικά ή περισσότερα φρούτα αν θέλεις να πετύχεις μυρωδιά φρεσκάδας.

Οι φλούδες λεμονιού, μανταρινιού ή μήλου είναι μερικές ωραίες επιλογές. Βάλε το κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά ώστε να ζεσταθεί και να απελευθερώσει τη θεσπέσια μυρωδιά του. Άφησέ το κανένα δεκάλεπτο και μετά κατέβασε από τη φωτιά. Κάθε φορά που θέλεις να μυρίσει το σπίτι βάζε την κατσαρόλα στη φωτιά. Το ίδιο μίγμα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις περίπου μια εβδομάδα, προσθέτοντας νερό αν εξατμιστεί.

πως να απαλλαγείς από την ψαρίλα

Μυρίζει... ψαρίλα; τρόποι για να τη διώξεις από την κουζίνα σου

Πατάτα η ισχυρή

Αυτό το σημείο αφορά κυρίως στα σκεύη που έχεις χρησιμοποιήσει για το μαγείρεμα και σου φαίνεται ότι δεν θα ξεμυρίσουν ποτέ. Και το ξίδι και το λεμόνι βοηθάνε, όμως θα χρειαστείς τα... μεγάλα μέσα. Κόψε μια πατάτα στη μέση, πασπάλισέ τη με αλάτι και άφησέ τη μέσα στο "μυρωδάτο" δοχείο για λίγες ώρες πριν το ξεπλύνεις. Στο τέλος, τρίξτο λίγο με αυτή. Κάνει "δουλίτσα".

Μυρωδιά για τη μυρωδιά

Αμέσως μετά το μαγείρεμα του ψαριού, άλλαξε τη μυρωδιά -και, γιατί όχι και τη γεύση σου- με άλλο μαγείρεμα. Δοκίμασε ένα κέικ ή κάτι με καφέ, που επίσης απορροφά μυρωδιές, και άλλαξε τον αέρα σου.

Κι αν στο σπίτι σου έχεις πρόβλημα με μύγες λίγο ελαιόλαδο αρκεί για να τις εξοντώσεις όλες!