Προσοχή! Εστία μικροβίων το σφουγγάρι της κουζίνας - Καθάρισε το με αυτό το μείγμα μαγειρικής σόδας

Αν δεν θες να πάθεις κακό, ακολούθησε αυτό το τρικ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Προσοχή! Εστία μικροβίων το σφουγγάρι της κουζίνας - Καθάρισε το με αυτό το μείγμα μαγειρικής σόδας

Σίγουρα δεν είχες σκεφτεί ποτέ να καθαρίσεις το σφουγγάρι της κουζίνας σου, ούτε πως αυτό μπορεί να αποτελέσει τρομερή εστία μικροβίων. Κι όμως, πρέπει να το κάνεις και μάλιστα σε καθημερινή βάση με το παρακάτω μείγμα μαγειρικής σόδας που σου παρουσιάζουμε!

Στο σφουγγάρι συσσωρεύονται καθημερινά μικρόβια που μπορεί να σου κάνουν κακό γι αυτό ακολούθησε το παρακάτω τρικ:

Ετοίμασε ένα διάλυμα με 4 κουταλιές της σούπας σόδα και 250 ml νερό, βούτηξε το σφουγγάρι σου σε αυτό και βάλε το για 2΄ στο φούρνο μικροκυμάτων. Σαν καινούριο…

Επίσης, με την μαγειρική σόδα μπορείς να καθαρίσεις από τις άσχημες μυρωδιές τα ντουλάπια της κουζίνας σου! Δες εδώ τον τρόπο

Η μαγειρική σόδα θα λύσει το μεγαλύτερο πρόβλημα της κουζίνας σας - Διαλύει απολύτως τα...

Όπως γνωρίζετε η μαγειρική σόδα, έχει πολλές χρήσεις. Αρκετές από αυτές λοιπόν είναι για τον καθαρισμό και της κουζίνας σας. Μάλιστα, λύνει ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα, αφού διαλύει απολύτως μια δύσκολη βρωμιά. Συγκεκριμένα, την βρωμιά που έχει ο απορροφητήρας σας.

Πόσες φορές ξεκινήσατε να καθαρίσετε τον απορροφητήρα της κουζίνας σας και με το που τον ανοίξατε αηδιάσατε; Γι' αυτό σας βρήκαμε το απόλυτο tip. Με μαγειρική σόδα κι ένα ακόμα βήμα θα τον κάνετε σαν καινούργιο!

Με αυτό τον τρόπο με την χρήση μαγειρικής σόδας θα λύσετε το μεγαλύτερο πρόβλημα

μαγειρική σόδα σόδα

  • Αφαιρέστε το μεταλλικό φίλτρο. Μπορεί να είναι και διπλό στην περίπτωση οριζόντια συρόμενου απορροφητήρα.
  • Τα μεταλλικά δεν έχουν το άσπρο συνθετικό φίλτρο ενσωματωμένο. Στην περίπτωση παλιού απορροφητήρα, αφαιρέστε το άσπρο φίλτρο και αντικαταστήστε το εάν είναι λερωμένο.
  • Γεμίστε με νερό τη μεγαλύτερη κατσαρόλα που έχετε. Βάλτε τη στο μάτι και αφήστε να βράσει το νερό.
    Γεμίστε μισή κούπα με μαγειρική σόδα.
  • Ενώ βράζει το νερό, ρίξτε πολύ αργά τη σόδα μέσα. Η σόδα κάνει το νερό να αφρίζει απότομα, επομένως έχει μεγάλη σημασία να τη ρίξετε αργά-αργά σε ποσότητα ένα κουταλάκι κάθε φορά.
  • Αφού ρίξετε όλη την ποσότητα και διαλυθεί τότε βυθίζετε το μισό φίλτρο στην κατσαρόλα.
  • Το αφήνετε για τόση ώρα, ώστε να δείτε τα λίπη να διαλύονται και να μένουν πλέον στην επιφάνεια του νερού.
  • Έπειτα γυρίστε το φίλτρο και τοποθετήστε το άλλο μισό στην κατσαρόλα.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ: κρατάτε το φίλτρο με ένα γάντι κουζίνας για το φούρνο, ή μια χοντρή πετσέτα για να μην καείτε!
  • Αφαιρέστε το φίλτρο και αφήστε το όρθιο να στεγνώσει καλά.
  • Μην εκπλαγείτε αν δείτε το νερό της κατσαρόλας να αποκτάει μια αηδιαστική όψη. Τα λίπη θα διαλυθούν τελείως και θα φύγουν στο νερό. Εάν τα φίλτρα είναι αρκετά λερωμένα, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία με καθαρό νερό.