Η ανακοίνωση των ΙΚΕΑ για τα κεφτεδάκια τους

Ευχάριστα νέα για τους πελάτες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η ανακοίνωση των ΙΚΕΑ για τα κεφτεδάκια τους

Η ΙΚΕΑ έκανε την ανακοίνωση που πολλοί περίμεναν για τα διάσημα κεφτεδάκια της τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν και σε μια εντελώς διαφορετική εκδοχή.

Ειδικότερα, κάθε χρόνο η ΙΚΕΑ πουλά πάνω από ένα εκατομμύριο κεφτεδάκια μέσω των εστιατορίων που διαθέτουν τα καταστήματα της και τώρα προτρέπει όλο και περισσότερους πελάτες της να επιλέξουν τη vegan εκδοχή τους.

Σημειώνεται, πως τον Αύγουστο θα ξεκινήσει η κυκλοφορία τoυ «plant ball»- όπως ονομάζονται τα vegan κεφτεδάκια- στα καταστήματα της Ευρώπης και από Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η ΙΚΕΑ ξεκίνησε να παράγει vegan κεφτεδάκια το 2014 μέσω μίας νέας συνταγής, με βασικά συστατικά: πρωτεΐνη αρακά, βρώμη, πατάτες, κρεμμύδι και μήλα. Η μίξη όλων των παραπάνω γινόταν με τρόπο ώστε η τελική γεύση να θυμίζει αρκετά την εκδοχή των αυθεντικών, που παρασκευάζονται από μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας. Επίσης, σημαντικό είναι πως τα vegan κεφτεδάκια ελαττώνουν το «αποτύπωμα του άνθρακα» στο μόλις 4% σε σχέση με τα πρώτα με κρέας.

Όσον αφορά τη ζήτηση στα vegan κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ προβλέπεται να είναι μεγάλη, καθώς πέρα από new entry στο μενού συμβαδίζουν με την vegan τάση της εποχής.

Να σημειωθεί πως προσφάτως μια μια ακόμη ανακοίνωση μοίρασαν χαμόγελα ευτυχίας στους πελάτες τους.

ΙΚΕΑ: Στη φόρα η μυστική συνταγή για τα ζουμερά κεφτεδάκια τους - Τι έχουν μέσα

Δεν γίνεται να έχεις πάει στα ΙΚΕΑ και να μην έχεις φάει τα πεντανόστιμα και ζουμερά κεφτεδάκια τους που έχουν γίνει viral σε παγκόσμιο επίπεδο, όχι μόνο στην Ελλάδα. Καθημερινά το εστιατόριο τους είναι γεμάτο από κόσμο που θέλει να δοκιμάσει την καταπληκτική τους μυστική συνταγή. Τι έχουν ωστόσο, μέσα; Στην φόρα βγήκε η συνταγή.

Ωστόσο, τώρα που βρισκόμαστε σε καραντίνα και όλα τα καταστήματα των ΙΚΕΑ είναι κλειστά, πήραν την απόφαση να δώσουν στην δημοσιότητα την συνταγή τους για τον κάθε ενδιαφερόμενη που θέλει να την φτιάξει στο σπίτι.

Η συνταγή για τα κεφτεδάκια του IKEA

Υλικά (Για περίπου 16-20 κεφτεδάκια)

  • 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
  • 250 γραμμάρια χοιρινό κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (κομμένη ή τριμμένη)
  • 100 γρ. ψωμιού
  • 1 αυγό
  • 5 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα
  • Αλάτι και πιπέρι

Για την cream sauce

  • Μια δόση Λάδι
  • 40γρ. βούτυρο
  • 40γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150ml ζωμό λαχανικών
  • 150ml ζωμό βοδιμού
  • 150ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.γ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν

Εκτέλεση

  • Ενώστε τους δύο κιμάδες και ζυμώστε πολύ καλά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί σε ψίχουλα, το αυγό και ζυμώστε.
  • Προσθέστε το γάλα και αλατοπιπερώστε καλά.
  • Πλάστε τα κεφτεδάκια και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο ή πιατέλα. Βάλτε τα στο ψυγείο για 2 ώρες (για να κρατήσουν το σχήμα τους ενώ μαγειρεύουν).
  • Ζεστάνετε το λάδι
  • Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Οταν είναι ζεστό, προσθέστε απαλά τα κεφτεδάκια σας μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Όταν ροδίσουν, τοποθετήστε τα σε ένα πυρέξ για φούρνο.
  • Βάλτε τα στον φούρνο (σε αέρα 180 ° C ή 160 ° C) και μαγειρέψτε για 30 λεπτά ακόμη.
  • Σουηδική cream sauce
  • Σε ένα τηγάνι, λιώστε 40γρ. βούτυρο.
  • Ρίξτε τα 40γρ. αλευριού και ανακατέψτε για 2 λεπτά.
  • Προσθέστε τους ζωμούς και συνεχίστε να ανακατεύετε.
  • Προσθέστε την κρέμα γάλακτος τα 2 κουταλάκια σόγιας και την μουστάρδα.
  • Αφήστε να σιγοβράσει και αφήστε τη σάλτσα να πήξει. Συνεχίστε να ανακατεύετε.
  • Οταν τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα, μπορείτε να σερβίρετε με πατάτες.
TAGS