Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Βάλε μισό λεμόνι στο φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά - Όταν ανοίξεις το πορτάκι θα... τρελαθείς

Το μυστικό που λίγοι γνωρίζουν

Βάλε μισό λεμόνι στο φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά - Όταν ανοίξεις το πορτάκι θα... τρελαθείς
DECO & ΣΠΙΤΙΑ 07.08.2020 14:22
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Το λεμόνι έχει χρήσεις που σίγουρα δεν γνώριζες. Δεν χρειάζεται να το βάζεις μόνο στο φαγητό σου, αλλά να το χρησιμοποιείς στο σπίτι για καθαρισμό. Ειδικά, θα τρελαθείς να βάλεις μισό στον φούρνο μικροκυμάτων.

Κάνει θαύματα και δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου μόλις δεις το αποτέλεσμα που θα έχει όταν ανοίξεις το πορτάκι και το καθαρίσεις με ένα απλό πανάκι.

Έτσι θα καθαρίσετε το φούρνο μικροκυμάτων σας με λεμόνι

Συγκεκριμένα, βάλε σε ένα μπολ μισό φλιτζάνι νερό, 1 λεμόνι κομμένο στη μέση και το χυμό του ίδιου λεμονιού. Βάλ’το στο φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά, κλείσε την πόρτα και άφησέ το μέσα για άλλα 5 λεπτά, για να μαλακώσουν τα λίπη. Σκούπισε με ένα πανί και είσαι έτοιμος.

Κάντε σαν καινούρια τα σκουριασμένα κάγκελα στο μπαλκόνι σας με μαγειρική σόδα ή λεμόνι και αλάτι

Τώρα που ο καιρός έχει φτιάξει και το καλοκαίρι ειδικά στην Αθήνα, συνηθίζουμε να το περνάμε στα μπαλκόνια μας, ήρθε η ώρα να τα φρεσκάρουμε και να ξεκινήσουμε από τα κάγκελα. Αν έχουν πιάσει σκουριά λόγω της βροχής του χειμώνα, μπορείτε να τα κάνετε σαν καινούρια χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα ή λεμόνι και αλάτι.

Με αυτό τον τρόπο θα αναδείξετε το χρώμα τους και θα είναι λες και τα έχετε βάψει από την αρχή. Ο τρόπος είναι εύκολος και τα υλικά που θα χρειαστείτε πάρα πολύ οικονομικά.

μαγειρική σόδα ή λεμόνι και αλάτι για σκουριασμένα κάγκελα

Αυτοί είναι οι τρόποι με μαγειρική σόδα ή λεμόνι και αλάτι για τα σκουριασμένα κάγκελα στο μπαλκόνι

Λεμόνι με αλάτι: Στύψτε ένα λεμόνι μέσα σε ένα μπολ και ρίξτε παράλληλα και δύο κουταλιές της σούπας αλάτι. Την πάστα που θα δημιουργηθεί απλώστε την στη σκουριά και αφαιρέστε την με ένα πανί. Στη συνέχεια ξεπλύντε με νερό και στεγνώστε με ένα καθαρό πανί.

Σόδα: Αναμείξτε ίσα μέρη σόδας και νερού. Την πάστα που θα δημιουργηθεί απλώστε την στις σκουριασμένες επιφάνειες. Αφήστε να περάσουν τρία λεπτά και στη συνέχεια απομακρύνετέ την με ένα στεγνό πανί. Σε περίπτωση που η σκουριά είναιέντονη, χρησιμοποιήστε για αποτελεσματικότερο καθάρισμα μια μεταλλική βούρτσα.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Το σπιτικό μείγμα με λεμόνι και λάδι που θα «σώσει» τα κατεστραμμένα νύχια σου

Βάλε χυμό από λεμόνι στο πρόσωπό σου και πες «αντίο» στα σπυράκια

Share