Τρίψτε με μαγειρική σόδα και λεμόνι το νεροχύτη της κουζίνας - Θα γίνει σαν καινούριος

Το μείγμα που θα σας σώσει από την βρωμιά που δεν φεύγει με τίποτα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τρίψτε με μαγειρική σόδα και λεμόνι το νεροχύτη της κουζίνας - Θα γίνει σαν καινούριος

Δεν μπορείτε με τίποτα να καθαρίσετε τον νεροχύτη της κουζίνας σας από την βρωμιά που έχει κολλήσει στα τοιχώματα; Αυτό το μείγμα με μαγειρική σόδα και λεμόνι, όπως και μερικά άλλη μυστικά θα τον κάνουν σαν καινούριο.

Η μαγειρική σόδα λειτουργεί και σαν ήπιο λειαντικό, επομένως είναι ένα χρήσιμο καθαριστικό για τον νεροχύτη. Μπορεί να πασπαλίσετε με μαγειρική σόδα τον νεροχύτη σας και στην συνέχεια να τον τρίψετε με ένα σφουγγάρι.

Η Μπέκι Ραπιντσούκ, γνωστή και ως «Clean Mama», αποκάλυψε στην Huffington Post ότι της αρέσει να αναμειγνύει την μαγειρική σόδα με 20-30 σταγόνες αιθέριου ελαίου για άρωμα ενώ προσθέτει και λίγο υγρό πιάτων προτού αρχίσει να τρίβει. «Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε αρωματοθεραπεία την ώρα που εκτελείται μια καθόλου διασκεδαστική δουλειά» σημειώνει.

Μαγειρική σόδα και λεμόνι για τον νεροχύτη της κουζίνας

Άλλοι, την ανακατεύουν με χυμό λεμονιού για να σχηματίσουν μία πάστα ή τρίβουν την μαγειρική σόδα με ένα κομμένο λεμόνι. Πάντως, αφού καθαρίστε τον νεροχύτη σας με σόδα μαγειρικής, μπορείτε να ξεπλύνετε τον νεροχύτη με ξύδι και μετά με ζεστό νερό. Άλλοι συστήνουν την σόδα μαγειρικής και ως έναν τρόπο για να καθαρίσουν οι σωλήνες της αποχέτευσης. Από την άλλη, αν χρησιμοποιείται μαγειρική σόδα στα μαύρα ρούχα σας, σταματήστε το αμέσως. Δείτε τον απίστευτο λόγο.

Το έξυπνο κόλπο για να απολυμάνεις με μαγειρική σόδα και λεμόνι τα σφουγγάρια της κουζίνας

Σας βρήκαμε το πιο έξυπνο κόλπο για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τα σφουγγάρια του σπιτιού σας με μαγειρική σόδα, αλλά και λεμόνι. Δεν θέλει καθόλου κόλπο, καθώς είναι πολύ γρήγορο.

Η μαγειρική σόδα έχει πολλαπλές χρήσεις και όλες μια προς μια θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό.

μαγειρική σόδα σόδα

Απολύμανση και πλύσιμο σφουγγαριών με μαγειρική σόδα

Σε ½ λίτρο νερό θα διαλύσεις δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Αφού ανακατέψεις καλά, στη συνέχεια μούλιασε τα σφουγγάρια και τα βετεξ σου μέσα στο μείγμα σόδας, και τοποθέτησε τα στο φούρνο μικροκυμάτων για τρία λεπτά.

Στη συνέχεια θα τα βγάλεις, θα τα στραγγίξεις καλά και θα τα τοποθετήσεις και πάλι στο φούρνο μικροκυμάτων για ακόμα ένα λεπτό. Μετά από αυτή τη διαδικασία τα σφουγγάρια και τα βετεξ θα είναι πεντακάθαρα.

Έτσι θα απολυμάνεις τα σφουγγάρια στο σπίτι σου με λεμόνι

Βάζουμε σε ένα μπολ νερό με τον χυμό από μισό λεμόνι. Βουτάμε το σφουγγάρι μας στο υγρό και το αφήνουμε όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα θα είναι καθαρό.

Επίσης, με την μαγειρική σόδα μπορείς να καθαρίσεις από τις άσχημες μυρωδιές τα ντουλάπια της κουζίνας σου! Δες εδώ τον τρόπο

Μυστικά για τα σφουγγάρια μας

- Αντικαθιστούμε τακτικά το σφουγγάρι μας.

- Καθαρίζουμε από υπολείμματα τροφών αμέσως μετά από κάθε χρήση.

- Μετά από κάθε χρήση να το στερεώνουμε όρθιο ώστε να του επιτρέπουμε να στραγγίζει και να στεγνώνει.

- Έχουμε δύο σφουγγάρια στην κουζίνα μας, το ένα για τα πιάτα και το άλλο για τις επιφάνειες της κουζίνας μας, ώστε να προστατεύσουμε το σφουγγάρι από υπερβολικό φορτίο μικροβίων.