Συγκλονιστική απόφαση από τα αγαπημένα ΙΚΕΑ - Μετά από 70 χρόνια δεν θα...

Τι συνέβη;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Συγκλονιστική απόφαση από τα αγαπημένα ΙΚΕΑ - Μετά από 70 χρόνια δεν θα...

Μια συγκλονιστική απόφαση πήραν τα αγαπημένα καταστήματα των ΙΚΕΑ και ήδη έχει κυκλοφορήσει παντού στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, μετά από 70 χρόνια, ο σουηδικός κολοσσός επίπλων αποφάσισε να σταματήσει την κυκλοφορία του καταλόγου του, μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο ετήσιες εκδόσεις.

Η 70χρονη έκδοση της εταιρίας έφθασε στο αποκορύφωμά της το 2016 όταν διανεμήθηκαν πάνω από 200 εκατ. αντίτυπα σε νοικοκυριά και καταστήματα ΙΚΕΑ σε πάνω από 50 αγορές.

«Ο αριθμός των αντιτύπων έχει μειωθεί, αλλά επίσης έχουμε δει ότι οι καταναλωτές συνηθίζουν να χρησιμοποιούν περισσότερο την ιστοσελίδα μας, τις εφαρμογές και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο κατάλογος έγινε όλο και λιγότερο σημαντικός», δήλωσε ο Κόνραντ Γκρους, γενικός διευθυντής στη Inter IKEA Systems, μονάδα του ομίλου Inter IKEA.

ΙΚΕΑ κατάλογος τέλος εποχής

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΙΚΕΑ επεξεργάζεται μια μικρότερη έντυπη έκδοση, που θα επικεντρώνεται στο να προσφέρει ιδέες και έμπνευση για την επίπλωση των σπιτιών, και που θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα την επόμενη χρονιά. Σούσουρο ωστόσο επικρατεί και με μια είδηση που έγινε γνωστή για το e-shop των ΙΚΕΑ και αφορά όλους τους πελάτες.

Η απόφαση των ΙΚΕΑ για την συμπλήρωση 10 χρόνων συνεχούς και επιτυχημένης λειτουργίας

Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων συνεχούς και επιτυχημένης λειτουργίας από την έναρξη του πρώτου καταστήματος ΙΚΕΑ στη Σόφια της Βουλγαρίας, ο Όμιλος FOURLIS ανακοινώνει τη δημιουργία ενός νέου καταστήματος στο κέντρο της Σόφιας.

Πρόκειται για ένα κατάστημα "νέας γενιάς" ΙΚΕΑ που θα δημιουργηθεί στο Mall of Sofia στο κέντρο της Σόφιας, στο πλαίσιο της ανάπτυξης νέων σύγχρονων καταστημάτων μικρότερου μεγέθους που έχει εγκαινιάσει ο Όμιλος FOURLIS, στα αστικά κέντρα, και η λειτουργία του αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2021.Με έκταση 1.200 τ.μ., θα προσφέρει στους επισκέπτες του μία μεγάλη ποικιλία από ιδέες επίπλωσης και θα διαθέτει μία συλλογή από περισσότερα από 1.000 προϊόντα, αξεσουάρ και έπιπλα διαθέσιμα για άμεση αγορά, παραγγελία και παραλαβή από το συγκεκριμένο κατάστημα ή παραλαβή από το κέντρο συνεργατών ή μέσω παράδοσης στο σπίτι.

Ο Όμιλος FOURLIS, λειτούργησε το πρώτο κατάστημα ΙΚΕΑ στη Σόφια της Βουλγαρίας το 2011 με σκοπό να κάνει την καθημερινότητα των κατοίκων της πιο όμορφη και λειτουργική. Ακολουθώντας το επιτυχημένο concept των Κέντρων Παραγγελιών και Παραλαβών (Pick-Up&Οrder Points) της Ελλάδας, προχώρησε στη δημιουργία 2 Pick-Up&Order Points, στο Μπουργκάς και στη Φιλιππούπολη. Στο πλαίσιο της νέας φιλοσοφίας καταστημάτων, εγκαινίασε τον Σεπτέμβριο ένα κατάστημα μεσαίου μεγέθους 8.000τμ στη Βάρνα.

Ο Όμιλος FOURLIS, παρά τη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, συνεχίζει να υλοποιεί το αναπτυξιακό του πλάνο. Σύντομα πρόκειται να εγκαινιαστεί ένα κατάστημα "νέας γενιάς" ΙΚΕΑ στον Πειραιά έκτασης 2.000τμ που θα αποτελέσει το πρώτο από μία σειρά καταστημάτων που θα ανοίξουν σε κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων της χώρας.

Συνολικά, ο Όμιλος FOURLIS, λειτουργεί σήμερα πέντε καταστήματα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα, δύο στη Βουλγαρία και ένα στην Κύπρο, ενώ διαθέτει έξι Pick-Up&Order Points στην Ελλάδα, δύο στη Βουλγαρία και ένα στην Κύπρο.

TAGS