Sonos Beam Gen 2: Για μια καθηλωτική εμπειρία ακρόασης!

Sonos Beam Gen 2: Για μια καθηλωτική εμπειρία ακρόασης!

Το... Χόλιγουντ στο σπίτι μου ή αλλιώς η ηχομπάρα Sonos Beam μεταφέρει τη μαγεία του κινηματογράφου στην άνεση του σαλονιού μου! Αυτή είναι η φράση που μου έρχεται απευθείας στο μυαλό μετά την... γνωριμία μου με τον απόλυτο ήχο που με συνεπήρε, δοκιμάζοντας την Sonos Beam (Gen 2).

Αν και... μικροκαμωμένη και κομψή στον σχεδιασμό, οι δυνατότητές της είναι τεράστιες, προσφέροντας μια αναβαθμισμένη, πιο καθηλωτική ηχητική εμπειρία με μεγαλύτερο βάθος και ευκρίνεια αλλά και υποστήριξη Dolby Atmos. Κι όλα αυτά χωρίς τα καλώδια να... καταδυναστεύουν τον χώρο μου και να ξεπετάγονται από εκεί που δεν τα περιμένεις χωρίς λόγο και αιτία!

Sonos Beam Gen

Μικροκαμωμένη αλλά... δυνατή!

Το Sonos Beam δεύτερης γενιάς έχει διαστάσεις 65,1x10x6,9 εκατοστά και βάρος μόλις 2,8 κιλά οπότε δεν χρειάζεται να την τοποθετήσεις πάνω σε ογκώδη έπιπλα, που θα σου χαλάσουν τη διακόσμηση και το φενγκ σούι. Για παράδειγμα, την βάζω κάτω από τη σύνθεση με το home entertainment και λειτουργεί ως το απόλυτο... διακοσμητικό, αφού μπορώ να επιλέξω είτε το λευκό είτε το μαύρο χρώμα της. Η συνδεσιμότητά της είναι... piece of cake, αφού με μόνο δύο καλώδια και νέες λειτουργίες NFC, η εγκατάσταση είναι πανεύκολη και η ακρόαση μπορεί να ξεκινήσει σε λίγα μόλις λεπτά.

Απλά ανοίγω την εφαρμογή Sonos, ακολουθώ μερικές απλές οδηγίες και ακουμπάω το τηλέφωνό μου στην Beam. Αυτό ήταν! Στην πάνω πλευρά, έχει διακριτικά κουμπιά αφής, που με ένα μου άγγιγμα δίνουν εντολή για αναπαραγωγή, παύση, ρύθμιση έντασης και σίγαση μικροφώνου, ενώ οι LED ενδείξεις που προσαρμόζονται στον φωτισμό του δωματίου, με διευκολύνουν τα μάλα. Πέντε ψηφιακοί Class-D ενισχυτές, ένα κεντρικό tweeter, τέσσερα ελλειπτικά μεσαία woofer και τρεις ακτινωτές χοάνες “συμπράττουν” έτσι ώστε να ακούω έναν ήχο ισορροπημένο, εκλεπτυσμένο και ταυτόχρονα δυνατό και πλούσιο.

Sonos Beam Gen

Η μαγεία του κινηματογράφου... στο σαλόνι μου!

Δεν είναι μόνο ο δυνατός και μεστός ήχος που γεμίζει τον χώρο, που μάλιστα προκύπτει από ένα τόσο εκλεπτυσμένο και τεχνολογικά προηγμένο ηχείο, είναι το σύνολο της μαγείας που δημιουργεί η υποστήριξη Dolby Atmos. Η προηγμένη τεχνολογία 3D ήχου με βάζει στο επίκεντρο της δράσης, μεταφέροντας με ρεαλισμό τον ήχο της κάθε σκηνής, ενώ απολαμβάνω καθισμένος από τον καναπέ μου τα ηχητικά εφέ να με... κατευθύνουν με ακρίβεια εκεί που διεξάγεται η δράση.

Γυρίζω ενστικτωδώς το κεφάλι μου στους χτύπους, στα τριξίματα, στους πυροβολισμούς και απολαμβάνω κάθε στιγμή σαν να είμαι στο σινεμά! Έτσι οι ταινίες, οι σειρές αλλά και τα παιχνίδια γίνονται πλέον τόσο ρεαλιστικά που νομίζεις εύκολα ότι συμμετέχεις στην πλοκή και περιμένεις τον σκηνοθέτη να σου δώσει οδηγίες για τη συνέχεια. Επιπλέον, η Sonos Beam δίνει έμφαση στις συχνότητες της ανθρώπινης φωνής για πιο καθαρούς διαλόγους, ενώ μειώνει την ένταση των δυνατών ήχων και δυναμώνει τον ήχο στις πιο ήσυχες σκηνές. Μαγεία!

Sonos Beam Gen

Επειδή, όμως, όλα τα ωραία δεν έχουν τέλος, ακούω μουσική στη διαπασών, απολαμβάνω τα τραγούδια μου, και μάλιστα αυτά που έχω αποθηκεύσει στον υπολογιστή ή στο κινητό μου (μέσω app και όχι Bluetooth) με μεγαλύτερο βάθος και ευκρίνεια, όσο και αυτά που μου αρέσουν μέσα από τις δεκάδες υπηρεσίες streaming με τις οποίες είναι πλήρως συμβατή η εφαρμογή Sonos.

Το κομψό Sonos Beam με ταξιδεύει καθημερινά σε μουσικά και κινηματογραφικά μονοπάτια που αγαπώ, δίνοντάς μου τη δυνατότητα να απολαύσω μια μοναδική ποιότητα αλλά και σπουδαίες ευκολίες. Πλέον, καταλαβαίνετε, γιατί δεν μένω λεπτό μόνος! Το σπίτι μου έχει γίνει ο... κινηματογράφος της γειτονιάς και ευτυχώς που οι φίλοι μου φέρνουν το ποπκόρν!