Το μυστικό της γιαγιάς με μαγειρική σόδα για να μοσχοβολάνε τα ρούχα

Εσύ το έχεις δοκιμάσει;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Το μυστικό της γιαγιάς με μαγειρική σόδα για να μοσχοβολάνε τα ρούχα

Οι γιαγιάδες μπορεί να μην είχαν την ποικιλία απορρυπαντικών που έχουμε διαθέσιμα εμείς σήμερα, εφάρμοζαν όμως κάποια πολύ αποτελεσματικά κόλπα στην καθαριότητα, χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά.

Ένα πανέξυπνο κόλπο που εφάρμοζαν, ήταν η χρήση μαγειρικής σόδας σε αυτά, έτσι ώστε να μυρίζουν υπέροχα (δείτε πως αλλιώς μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε). Η σόδα βοηθάει στην εξισορρόπηση των επιπέδων pH στο νερό του πλυντηρίου.

Αυτό είναι το κόλπο με την μαγειρική σόδα για να μυρίζουν ωραία τα ρούχα

Προσθέστε ½ φλιτζάνι σε κάθε πλυντήριο που βάζετε – θα ενισχύσει την δράση των απορρυπαντικών και θα μειωθούν δραματικά τα βακτήρια. Αν το ρούχο σας μυρίζει πολύ (έχει πχ έντονη μυρωδιά καπνού) μουλιάστε το σε ζεστό νερό με 1-2 φλιτζάνια μαγειρικής σόδας και αφήστε το τη νύχτα. Έπειτα βάλτε το στο πλυντήριο όπως θα κάνατε κανονικά.

Προσθέστε ½ φλιτζάνι σε κάθε πλυντήριο που βάζετε – θα ενισχύσει την δράση των απορρυπαντικών και θα μειωθούν δραματικά τα βακτήρια.

μαγειρική σόδα για να μοσχοβολάνε τα ρούχα

Πως να φύγει η τσίκνα από τα ρούχα

Αν φόρεσες denim ρούχα μια ημέρα που θα ψήσετε, τότε μπορείς να τα βάλεις μετά σε μία πλαστική σακούλα και να τα τοποθετήσεις στην κατάψυξη για ένα ολόκληρο βράδυ. Την άλλη μέρα που θα το βγάλεις από το πολικό ψύχος θα δεις πως δεν θα μυρίζει καθόλου.

Αν τώρα μιλάμε για βαμβακερά ή μάλλινα ρούχα μπορείς να τα ψεκάσεις με μερικές σταγόνες βότκας και να τα αφήσεις να στεγνώσουν στον φυσικό αέρα. Το αλκοόλ θα σκοτώσει τα βακτήρια που προκαλούν τις μυρωδιές και τα ρούχα σου θα ξεμυρίσουν πολύ πιο γρήγορα από όσο φαντάζεσαι.

Ρούχα τσίκνα

Τέλος αν νιώθεις πως η δυσοσμία αυτών που φοράς είναι τόσο έντονη που δεν θα φύγει ούτε με το πλύσιμο στο πλυντήριο κάνε το εξής: βάλ’ τα σε μία πλαστική σακούλα μαζί με 2 κουταλάκια της σούπας μαγειρική σόδα και 1/2 καπάκι μαλακτικό ρούχων. Ανακίνησε καλά τη σακούλα και άφησε τα ρούχα να μουλιάσουν για λίγη ώρα πριν τα πλύνεις κανονικά. Βέβαια την σόδα μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και στο σπίτι σου.