Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 | Επικοινωνία

Θα εξαφανίσετε όλα τα μικρόβια από το αυτοκίνητό σας - Χρειάζεστε μόνο 1/4 του φλιτζανιού μαγειρική σ΄οδα

Θα σας σώσει

Θα εξαφανίσετε όλα τα μικρόβια από το αυτοκίνητό σας - Χρειάζεστε μόνο 1/4 του φλιτζανιού μαγειρική σ΄οδα
DECO & ΣΠΙΤΙΑ 28.04.2022 12:07
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Πρέπει όλοι να δώσουμε μεγάλη προσοχή για να αποφύγουμε μικρόβια που μπορεί να μας φέρουν σε κίνδυνο, ειδικά με τον κορωνοϊό. Με μαγειρική σόδα, μπορούμε να εξαφανίσουμε όσα υπάρχουν μέσα στο αυτοκίνητο μας.

Μπορεί οι ευκαιρίες στα πλυντήρια αυτοκινήτων να είναι δελεαστικές, αλλά υπάρχουν τρόποι έξυπνοι, φτηνοί, ίσως και περίεργοι, που θα μεταμορφώσουν τα αυτοκίνητά μας σε… γυαλιστερή ατραξιόν, ενώ με μαγειρική σόδα μπορείτε επίσης να βγάλετε κάθε κακή μυρωδιά από τα ρούχα σας.

Έτσι θα εξαφανίσετε τα μικρόβια από το αυτοκίνητο σας με μαγειρική σόδα

  • Ρίξτε 1/4 του φλιτζανιού μαγειρική σόδα σε ένα μεγάλο, καθαρό με καπάκι και στη συνέχεια προσθέστε 1/4 του φλιτζανιού υγρό πιάτων και αρκετό νερό για να γεμίσει σχεδόν μέχρι πάνω.
  • Βιδώστε το καπάκι, ανακινήστε καλά και όταν θελήσετε να πλύνετε το αυτοκίνητό σας, βγάλτε το «μαγικό υγρό».
  • Ανακινήστε το μπουκάλι ζωηρά, προσθέστε ζεστό νερό και ελάχιστο καθαριστικό εμπορίου και είναι έτοιμο για χρήση.

μαγειρική σόδα σόδα

Καθαρίστε το πιο δύσκολο σημείο του σπιτιού με μαγειρική σόδα - Θα πάρει μόνο λίγη ώρα

Μια από τις πιο δύσκολες δουλειές καθαριότητας στην κουζίνα, είναι ο απορροφητήρας. Η λύση που ακολουθεί, όχι μόνο είναι εύκολη, αλλά και πλήρως οικολογική καθώς το μόνο που θα χρειαστείτε είναι 2 κουταλιές μαγειρική σόδα και νερό.

Ποια ήταν η τελευταία φορά που κοιτάξατε πάνω από την κουζίνα σας για να ελέγξετε το φίλτρο του απορροφητήρα; Αν δεν το έχετε κάνει για καιρό, σας προειδοποιούμε: δεν θα είναι καθόλου όμορφο το όμορφο θέαμα, ενώ η μαγειρική σόδα μπορεί να βοηθήσει και τα μαλλιά σου (δες εδώ πώς)!

Το φίλτρο του απορροφητήρα σας δουλεύει πριν από εσάς για εσάς απομακρύνοντας από την κουζίνα σας τις οσμές του φαγητού και συγκεντρώνοντας πάνω του όλα τα λίπη.

Τα λίπη όμως μπορεί να εμποδίσουν σημαντικά την καλή λειτουργία του, μειώνοντας σημαντικά την απόδοσή του.

Κατ’ αρχάς, κλείστε τον γενικό διακόπτη του ρεύματος για να αφαιρέσετε το προστατευτικό πλέγμα. Στην συνέχεια, μπορείτε να αφαιρέστε το φίλτρο του απορροφητήρα. Αν το φίλτρο είναι από άνθρακα ή υαλοβάμβακα, φροντίστε να τα αντικαθιστάτε κάθε 4 και 2 μήνες αντίστοιχα, ανάλογα πάντα με τη χρήση που του κάνετε.

Αν, ωστόσο, το φίλτρο του απορροφητήρα σας είναι μεταλλικό, δεν έχετε παρά να γεμίσετε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό.

μαγειρική σόδα καθαρισμός απορροφητήρα

Λίγο πριν βράσει, ρίξτε στο νερό 1/2 φλ. μαγειρική σόδα σιγά-σιγά γιατί η σόδα θα κάνει το νερό να αφρίσει απότομα. Στη συνέχεια, με την κατσαρόλα ακόμα πάνω στο αναμμένο μάτι.
Βουτήξτε το μισό φίλτρο μέσα στο νερό αφήστε το για λίγη ώρα εκεί μέχρι να δείτε τα λίπη να διαλύονται και να «έρχονται» στην επιφάνεια του νερού. Έπειτα, αναποδογυρίστε το φίλτρο του απορροφητήρα και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με την άλλη πλευρά του.

Προσοχή! Επειδή το φίλτρο θα καίει, μην ξεχάσετε να το κρατάτε με γάντι κουζίνας ή μια πετσέτα. Όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία, αφήστε το φίλτρο όρθιο να στεγνώσει προτού το τοποθετήσετε πίσω στη θέση του.Σε περίπτωση που δεν καθάρισαν πλήρως τα φίλτρα, επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία με καθαρό νερό χωρίς μαγειρική σόδα.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Το μυστικό της γιαγιάς με μαγειρική σόδα για να μοσχοβολάνε τα ρούχα

Θα αλλάξει όψη το μπάνιο σας - Το κόλπο με τη μαγειρική σόδα για να γίνουν λαμπερά τα πλακάκια

Share