3 φυτά που αντέχουν στον ήλιο & άλλα 3 που δεν θέλουν καθόλου πότισμα

Γιατί το καλοκαίρι είναι εδώ και πρέπει να φτιάξουμε τις αυλές και τα μπαλκόνια μας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
3 φυτά που αντέχουν στον ήλιο & άλλα 3 που δεν θέλουν καθόλου πότισμα

Παρά το γεγονός πως ούτε ο Ιούνιος δεν έχει μπει ακόμα ο καύσωνας έχει ξεκινήσει για τα καλά (δείτε την αναλυτική πρόγνωση για σήμερα 27/5). Αυτό δε σημαίνει ότι εσείς πρέπει να εγκαταλείψετε την επιθυμία σας να βλέπετε τα βάζα σας, τις γλάστρες σας και τα μπαλκόνια σας γεμάτα με ανθισμένα λουλούδια.

Παρακάτω θα βρείτε 3 πανέμορφα λουλούδια που κερδίζουν τη μάχη με τη ζέστη και θα φέρουν χρώμα και άρωμα καλοκαιριού στο σπίτι σας

Τριαντάφυλλα

τριαντάφυλλα

Κι όμως το πλέον ρομαντικό και σαγηνευτικό λουλούδι παραμένει ανθισμένο και το καλοκαίρι. Προσπεράστε τις ποικιλίες που έχουν λεπτά πέταλα –κι επομένως μειωμένη αντοχή στην ζέστη- και μην τα αφήνετε πολλές ώρες εκτεθειμένα στον ήλιο. Τοποθετήστε τα σε βάζο με καθαρό νερό το οποίο θα αλλάζετε σε καθημερινή βάση. Μην αφήνετε τα χαλασμένα φύλλα μέσα στο νερό γιατί θα μειώσουν το χρόνο αντοχής του φυτού.

For you: Πλύντε το βάζο με χλωρίνη για πλήρη απολύμανση πριν τοποθετήσετε τα λουλούδια. Μην ξεχνάτε ότι ο εχθρός τους είναι τα βακτήρια

Γεράνι

Είναι όμορφο και ξεχωριστό λουλούδι και παραμένει φρέσκο κι ανθισμένο ακόμα κι υπό καθεστώς ζέστης. Μπορείτε να το βρείτε σε αμέτρητες αποχρώσεις και θα δώσει χρώμα και ζωντάνια στις ζαρντινιέρες σας. Θεωρείται ένα από τα πιο εύκολα λουλούδια και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα.

Λυσίανθος

Μη σας ξεγελούν τα ντελικάτα πέταλα του λυσίανθου. Αυτό το πανέμορφο, αρχοντικό και ιδιαίτερο λουλούδι δεν υποκύπτει στην καλοκαιρινή ζέστη και θα παραμείνει φρέσκο στο βάζο σας για περίπου 10 μέρες. Το άνθος του θυμίζει αρκετά τα τριαντάφυλλα και θα το βρείτε σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.

For you: Πριν βάλετε τα λουλούδια σας σε βάζα θα πρέπει να τα κόβετε από κάτω 2-3 εκατοστά ώστε να μπορούν πιο εύκολα να ρουφούν νερό από το βάζο.

Ποια όμως φυτά δεν θέλουν καθόλου πότισμα;

Κάκτοι

κάκτοι

Η σλουμπεργκέρα είναι από τους κάκτους που χρειάζονται μέτριο φως και νοτισμένο χώμα ενώ θέλει νερό μία φορά την εβδομάδα. Γενικότερα οι κάκτοι θέλουν πολύ λίγο πότισμα και πολύ ήλιο με αποτέλεσμα να είναι τα ιδανικά φυτά για τεμπέληδες.

Αλόη

Είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά και το μόνο που ίσως χρειαστεί κάποια στιγμή είναι μία μεγαλύτερη γλάστρα μιας και συνεχώς μεγαλώνει. Χρησιμοποιήστε τα φύλλα της για να κάνετε μάσκες ομορφιάς και σαν ρόφημα για να καθαρίζετε τον οργανισμό και να βελτιώνετε τη διαδικασία της πέψης.

Παχύφυτα

Πρόκειται για φυτά που δε θέλουν ιδιαίτερο πότισμα. Για παράδειγμα η καλαγχόη θέλει πότισμα κάθε 10 μέρες ενώ το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει φως. Ο τηλέγραφος θέλει νοτισμένο χρώμα αλλά αντέχει και με ένα πότισμα την εβδομάδα. Το ίδιο ισχύει και για τα περισσότερα παχύφυτα.