Βάλτε στην πλάκα του σίδερου μαγειρική σόδα και... - Το μυστικό για να φαίνονται ολοκαίνουργια τα ρούχα σας

Thanks us later!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Βάλτε στην πλάκα του σίδερου μαγειρική σόδα και... - Το μυστικό για να φαίνονται ολοκαίνουργια τα ρούχα σας

Έχετε αναρωτηθεί πόσες φορές η μαγειρική σόδα σας έχει σώσει την ζωή; Το κουτάκι με την μαγειρική σόδα που βρίσκεται στο ντουλάπι της κουζίνας σας είναι ένας οικονομικός τρόπος για να βελτιώσετε διάφορα πράγματα στην καθημερινότητά σας όχι μόνο στο συγκεκριμένο δωμάτιο του σπιτιού (δείτε εδώ το trick με το πλυντήριο πιάτων), αλλά και σε άλλα!

Ένα από αυτά είναι σίγουρα η καθαριότητα των ρούχων σας στο πλυντήριο. Η μαγειρική σόδα είναι ασφαλής για όλα τα πλυντήρια, έχει πολλές χρήσεις και ιδιαίτερα φιλική προς το περιβάλλον. Ας δούμε, όμως, τι μπορείτε να κάνετε με αυτήν.

Ενισχύστε την λεύκανση των ρούχων με μαγειρική σόδα

Για την λεύκανση των ρούχων συχνά χρησιμοποιείται χλωρίνη. Αν το νερό, όμως, είναι πολύ όξινο ή πολύ αλκαλικό, η λεύκανση χρειάζεται ενίσχυση – και εκεί μπορεί να σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη η σόδα. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο λευκαντικό στο πλυντήριο αν το συνδυάσετε με ½ φλιτζάνι μαγειρικής σόδας. Δοκιμάστε το και θα δείτε τα λευκά… λευκότερα!

Καθαρίστε το σίδερό σας με μαγειρική σόδα

σιδέρωμα και μαγειρική σόδα

Τέλος, μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό λειαντικό. Αν θέλετε να απομακρύνετε υπολείμματα που υπάρχουν στην πλάκα του σίδερου σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε μια πάστα με σόδα και νερό. Χρησιμοποιώντας ένα λευκό ύφασμα τρίψτε το σίδερο με την πάστα. Ολοκληρώστε τη διαδικασία καθαρίζοντας το σίδερο με ένα νωπό πανί με λευκό ξύδι.