Θα βάλουν χρώμα στη ζωή σου: 5 φυτά που πουλάνε περισσότερο τα καλοκαίρια

Είναι ροζ, κίτρινα, πορτοκαλί και πάει λέγοντας...

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θα βάλουν χρώμα στη ζωή σου: 5 φυτά που πουλάνε περισσότερο τα καλοκαίρια

Ο καιρός έχει φτιάξει για τα καλά - αν εξαιρέσεις αυτές τις ημέρες που έχει πέσει λίγο η θερμοκρασία - και όλοι σιγά σιγά έχουν αρχίσει να αξιοποιούν τις βεράντες και τα μπαλκόνια του, σημεία του σπιτιού που το καλοκαίρι παίρνουν ζωή. Τι δίνει ζωή; Μα φυσικά η φύση, τα άνθη, τα φυτά, τα λουλούδια!

Να σημειωθεί πως αν έχεις παιδιά καλό θα ήταν να προσέξεις τι φυτά θα βάλεις στο σπίτι σου (δες εδώ ποια απαγορεύονται γιατί μπορεί να προκαλέσουν κακό). Αν από την άλλη σου αρέσει το χρώμα μπορείς σίγουρα να πάρεις ιδέες από τα παρακάτω.

Δώσε χρώμα στη ζωή σου με αυτά τα 5 φυτά

Γκαζάνια

Γκαζάνια

Άλλο ένα λουλούδι του καλοκαιριού είναι και η γκαζάνια που διαθέτει χαμηλή ανάπτυξη, πυκνή βλάστηση και μεγάλα άνθη που μοιάζουν με μαργαρίτες σε πολλά και εντυπωσιακά χρώματα: πορτοκαλί, κίτρινα, μπορντώ, λευκό και δίχρωμα σε πολλούς συνδυασμούς. Ανθίζει από τις αρχές της άνοιξης μέχρι και πολύ αργά το φθινόπωρο και αποτελεί ένα από τα καλύτερα φυτά για εδαφοκάλυψη στον κήπο αλλά και στο μπαλκόνι σε χαμηλές γλάστρες και ζαρντινιέρες.

Ντάλια

Ντάλια

Συνεχίζουμε τον κατάλογο με τα καλοκαιρινά λουλούδια με τη ντάλια, ένα επιβλητικό φυτό με κονδυλώδεις ρίζες, που εντυπωσιάζει με τα υπέροχα λουλούδια του. Υπάρχουν χιλιάδες ποικιλίες ντάλιας με διαφορετικά ύψη βλαστού, από ύψος μισού μέτρου μέχρι και δυο μέτρων, με διαφορετικά σχήματα και μεγέθη λουλουδιού, σε απίστευτα χρώματα, από λευκό, κρεμ, κίτρινο, μέχρι ροζ, μωβ, πορτοκαλί, κόκκινο και βαθύ κόκκινο. Η ντάλια φυτεύεται Μάρτιο – Μάιο και ανθίζει Ιούνιο – Αύγουστο.

Κατιφές

Κατιφές

Σε πολλούς καλοκαιρινούς ανθόκηπους θα συναντήσουμε και τον κατιφέ, ένα από τα πιο δημοφιλή ετήσια καλλωπιστικά φυτό που ξεχωρίζουν για την πλούσια ανθοφορία που ξεκινά από την άνοιξη και μπορεί να διαρκέσει μέχρι τις αρχές του χειμώνα. Ο κατιφές φυτεύεται σε παρτέρια και σε γλάστρες για τα υπέροχα κίτρινα, πορτοκαλί και κεραμιδί λουλούδια του. Ευδοκιμεί σε θέσεις με συνεχή ηλιοφάνεια, αν και μπορεί να προσαρμοστεί και σε σχετικά ημισκιερές θέσεις.

Ζίνια

Ζίνια

Μέσα στο καλοκαίρι, δεν θα παραλείψουμε να φυτέψουμε και ζίνιες, που εντυπωσιάζουν με την ποικιλία των χρωμάτων και των σχημάτων των λουλουδιών του. Διαθέτει όρθιους δυνατούς βλαστούς με μήκος από μισό ως ένα μέτρο και μεγάλα άνθη που παραμένουν ανθισμένα καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μπορούμε να βρούμε ψηλές και χαμηλές ποικιλίες ζίνιας και τα τη φυτέψουμε σε γλάστρα αλλά και σε βραχόκηπο, στο γκαζόν, και σε ηλιόλουστες θέσεις σε παρτέρια.

Πλουμέρια

Πλουμέρια

Επόμενο λουλούδι, η πλουμέρια, ένα εξωτικό φυτό που ανθίζει την περίοδο του καλοκαιριού και τα λουλούδια της διαρκούν μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου. Ευδοκιμεί σε τροπικές περιοχές σε όλο τον κόσμο, ενώ στη χώρα μας τη συναντάμε κυρίως σε νησιωτικές περιοχές όπως η Ρόδος, η Κως και η Κρήτη. Η πιο γνωστή ποικιλία πλουμέριας διαθέτει χαρακτηριστικά λευκοκίτρινα άνθη, υπάρχουν ωστόσο και ποικιλίες με ροζ, κόκκινες, κίτρινες και λευκές αποχρώσεις. Αναπτύσσεται σε μικρό δέντρο ύψους 2-6 μέτρων, προσφέροντας σκιά την περίοδο του καλοκαιριού.