Σου περίσσεψε πορτοκάλι; Μη το πετάξεις! 3 τρόποι για να το χρησιμοποιήσεις

Μπορείς να το εκμεταλλευτείς όλο και δεν θα πάει τίποτα χαμένο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Σου περίσσεψε πορτοκάλι; Μη το πετάξεις! 3 τρόποι για να το χρησιμοποιήσεις

Το πορτοκάλι είναι ένα φρούτο που υπάρχει όλο το χρόνο και σε όλα τα σπίτια, μιας και πρόκειται για μια πολύ αγαπημένη επιλογή. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε μόνο τον χυμό του (όπως για παράδειγμα σε αυτό το θαυματουργό ρόφημα) και έπειτα το πετάμε, κάτι που είναι μέγα λάθος.

Μπορείτε να μην το γνωρίζετε, ωστόσο υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το πορτοκάλι που μας περίσσεψε και έτσι τίποτα δεν θα πάει χαμένο!

3 τρόποι για να χρησιμοποιήσεις το πορτοκάλι που σου περίσσεψε

Σάρκα

Η πιο συνηθισμένη χρήση που κάνουμε με τα πορτοκάλια, είναι να τα στύβουμε και να πίνουμε το χυμό τους ο οποίος περιέχει πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, κυρίως βιταμίνη C. Μπορούμε όμως και να τον αποθηκεύσουμε για να τον έχουμε και όταν δεν έχουμε πια πορτοκάλια, κάνοντάς τον παγάκια ή και Πορτοκαλάδα συμπυκνωμένη.

Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί φρέσκο σε dressing, φαγητά, ροφήματα και γλυκά.

3 τρόποι για να χρησιμοποιήσεις το πορτοκάλι

Φλούδες

Πολλές ιδιότητες του πορτοκαλιού βρίσκονται στις φλούδες του καθώς έχει 4 φορές περισσότερες φυτικές ίνες από τη σάρκα και είναι πλούσια σε σε φλαβονοειδή τα οποία διαθέτουν αντικαρκινικές, αντιδιαβητικές, καθώς και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Σημαντικό είναι και το ξύσμα του πορτοκαλιού που το παίρνουμε από τη φλούδα και δίνει υπέροχο άρωμα και γεύση σε πολλά γλυκά και φαγητά. Μάλιστα, μπορούμε να το διατηρήσουμε σε παγάκια ή αποξηραμένο ή να το βάλουμε σε διάφορες δημιουργίες μας.

Ολόκληρο πορτοκάλι

Τέλος, υπάρχουν πολλές συνταγές που χρησιμοποιείς ολόκληρο το πορτοκάλι και τότε σίγουρα δεν πάει χαμένο τίποτα.

Το πορτοκάλι εντωμεταξύ βοηθάει και στο άγχος

Έχετε τρελό άγχος και δεν ξέρετε πως να το καταπολεμήσετε; Η λύση βρίσκεται σε ένα φρούτο, αφού σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα αν το τρίψετε στο κεφάλι σας θα δείτε διαφορά.

Σταματήστε να παίρνετε χάπια και... ακολουθήστε τα γιατροσόφια τα παλιά! Οι γιαγιάδες στα χωριά έβρισκαν πρακτικές λύσεις με...ότι έχουν στο ντουλάπι τους. Μια από αυτές είναι κι αυτή που θα βρείτε παρακάτω.

Τρίψτε λίγη φλούδα πορτοκαλιού στο κρόταφο και το μέτωπό σας προκειμένου να απαλύνετε το άγχος σας. Επίσης, θα δείτε αποτέλεσμα και αν το απλώσετε στο πρόσωπο σας.

Σταματήστε να πίνετε χυμό πορτοκάλι μετά τις 9 το βράδυ