Πασπάλισε μαγειρική σόδα στο στρώμα σου - Αν το κάνεις 1 φορά το μήνα θα σοκαριστείς με το αποτέλεσμα

Απίστευτο!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πασπάλισε μαγειρική σόδα στο στρώμα σου - Αν το κάνεις 1 φορά το μήνα θα σοκαριστείς με το αποτέλεσμα

Μια από τις χρήσεις που έχει η μαγειρική σόδα είναι στο καθάρισμα των στρωμάτων που είναι πολύ δύσκολο (αλλά και το πλυντήριο πιάτων). Είναι μεγάλα, δύσκολα στη μετακίνηση και περιτριγυρίζονται συνήθως από άλλα έπιπλα, γι’ αυτό πολλές φορές παραλείπουμε να τα καθαρίσουμε.

Ωστόσο, μπορεί να βρωμίσει πολύ εύκολα. Περνάνε πολλές ώρες ξαπλωμένοι πάνω τους και είναι λογικό να απορροφά ιδρώτα, αφήνοντας μια άσχημη μυρωδιά και να γεμίζουν ακάρεα.

Πως να καθαρίσετε τα στρώματα με μαγειρική σόδα

Αλλά μη φοβάστε, το καθάρισμα των στρωμάτων είναι πιο εύκολο απ’ όσο νομίζατε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη μαγειρική σόδα, αιθέρια έλαια και ηλεκτρική σκούπα. Μια φορά στο τόσο αρκεί για να κρατήσετε το στρώμα σας καθαρό.

Οι κίνδυνοι της μαγειρικής σόδας

Ένα από τα πιο ισχυρά φυσικά καθαριστικά που έχουμε στο σπίτι είναι η μαγειρική σόδα, αλλά και το ξύδι. Πρέπει να προσέχετε όμως και να μην τα αναμείξετε ποτέ, αφού το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό. Το ξύδι είναι όξινο, ενώ η μαγειρική σόδα είναι μία ασθενής βάση, και όταν αναμειγνύονται μαζί γίνεται αντίδραση (δες εδώ τι θα συμβεί αν αναμείξεις την μαγειρική σόδα με γάλα), όπου το ένα στοιχείο εξουδετερώνει το άλλο, παράγοντας κυρίως νερό και καθιστώντας το διάλυμα σχεδόν άχρηστο.

Το πιο επικίνδυνο, βέβαια, είναι ότι ο συνδυασμός τους μπορεί να προκαλέσει έκρηξη, αν τα ανακατέψουμε σε ένα κλειστό δοχείο.

μαγειρική σόδα και ξύδι

Δέρμα

Η επιδερμίδα μας είναι ελαφρώς όξινη. Αυτό τη βοηθά στην ενυδάτωση και την απομάκρυνση των επικίνδυνων βακτηριδίων. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, οι αλκαλικές ουσίες θα την ερεθίσουν.

Μαλλιά

Κάποιοι άνθρωποι αντί για σαμπουάν χρησιμοποιούν μίγμα μαγειρικής σόδας και μηλόξυδου στα μαλλιά. Με τον καιρό αυτό θα προκαλέσει ζημιά. Όπως το τριχωτό της κεφαλής, έτσι και τα μαλλιά είναι φυσικά όξινα και η μαγειρική σόδα θα προκαλέσει φριζάρισμα και τα μαλλιά θα μπερδεύονται και θα σπάνε.

Άσκηση

Ίσως θα έχετε ακούσει ότι οι δρομείς πίνουν διάλυμα μαγειρικής σόδας πριν από έναν αγώνα. Όμως, η υπερβολική δόση είναι επικίνδυνη επειδή το όξινο ανθρακικό ασβέστιο είναι ελαφρά τοξικό και ο γαστρεντερικός ερεθισμός προκαλεί ανησυχία.