Η σκόνη δεν θα «καθίσει» ξανά κατευθείαν: Το σπιτικό μείγμα με το οποίο πρέπει να ψεκάσετε το ξεσκονόπανό σας

Βάλτε σε ένα μπολάκι νερό και...

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η σκόνη δεν θα «καθίσει» ξανά κατευθείαν: Το σπιτικό μείγμα με το οποίο πρέπει να ψεκάσετε το ξεσκονόπανό σας

Μόνο οι νοικοκυρές θα μας καταλάβουν! Ξεσκονίζεις και σε δευτερόλεπτα, δεν προλαβαίνεις να κάνεις ένα βήμα παιδάκι μου σου λέω, η σκόνη έχει ξανά κάτσει ακριβώς στο ίδιο σημείο κι εσύ είσαι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, δεν ξέρεις τι να κάνεις, πως να απαλλαγείς!

Ηρέμησε! Ο Σπύρος Σούλης σου έχει την λύση: Το μόνο υλικό που θα χρειαστείς είναι λίγη γλυκερίνη την οποία μπορείτε να προμηθευτείς από οποιοδήποτε φαρμακείο ή από καταστήματα με κεριά.

Το σπιτικό μείγμα που κάνει θαύματα

Βάλε σε ένα μπολάκι ίση ποσότητα νερού και γλυκερίνης και βούτηξε στο μείγμα το ξεσκονόπανό σου. Στύψε καλά και άφησέ το να στεγνώσει. Ξεκίνησε το ξεσκόνισμα. Με μια μόνο κίνηση τα έπιπλά σου θα γυαλίζουν και δεν θα χρειάζεται να τα περάσεις δεύτερη φορά. Η σκόνη δεν θα «καθίσει» ξανά σε καμιά επιφάνεια από την οποία έχεις περάσει καθώς θα έχει «μαγνητιστεί» από το «θαυματουργό» ξεσκονόπανο. Δοκίμασε αυτό το πανέξυπνο κόλπο και θα με θυμηθείς.

Τα 3 μέρη του σπιτιού με την περισσότερη σκόνη (και πώς να τα καθαρίσεις)

Βιβλιοθήκες

σκόνη σπίτι tips

Τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται να μετακινήσετε όλα τα βιβλία για να καθαρίσετε τη σκόνη από τη βιβλιοθήκη σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα πανί με μικροϊνες για να ξεσκονίσετε τις επιφάνειες και τα βιβλία από πάνω. Τώρα, όμως, που μπήκε η άνοιξη καλό είναι να κάνετε ένα καλό καθάρισμα στην βιβλιοθήκη σας. Αφαιρέστε όλα τα βιβλία από τα ράφια, καθαρίστε τα (σίγουρα και αυτά θα έχουν μαζέψει πολλή σκόνη) κι έπειτα συνεχίστε με το καθάρισμα της βιβλιοθήκης.

Πάρτε μια λεκάνη, βάλτε μέσα λίγο απορρυπαντικό πιάτων και νερό και με μια πετσέτα περάστε όλα τα ράφια της βιβλιοθήκης. Έπειτα περάστε τις επιφάνειες και με ένα καθαρό, στεγνό πανί. Αυτή είναι μια ευκαιρία να κάνετε και ένα καλό ξεκαθάρισμα στα βιβλία σας. Δείτε ποια δεν θέλετε πια και μπορείτε να τα χαρίσετε, ποια είναι για ανακύκλωση και ποια θέλετε να μείνουν τουλάχιστον μέχρι το επόμενο καθάρισμα στη βιβλιοθήκη σας.

Ντουλάπες

Γνωρίζοντας πως η σκόνη κατά ένα ποσοστό είναι φτιαγμένη από ίνες υφασμάτων, είναι λογικό οι ντουλάπες σας να είναι γεμάτες. Αν έχετε πολύ καιρό να τις καθαρίσετε τότε καλό είναι να κάνετε ένα ολικό καθάρισμα όπως και με τις βιβλιοθήκες σας. Αν, όμως, συνηθίζετε να τις καθαρίζετε αρκετά συχνά τότε ένα απλό πέρασμα με ένα βρεγμένο πανί και ένα σκούπισμα με το ηλεκτρικό σκουπάκι είναι αρκετά.

Χαλιά και μοκέτες

Αν οι μοκέτες σας πάνε από τοίχο σε τοίχο τότε ένα καλό καθάρισμα με την ηλεκτρική σκούπα είναι αρκετό για να αφαιρέσει τη σκόνη μιας και τόσο μεγάλη μοκέτα δεν μπορεί να την βγάζετε κάθε λίγο για τίναγμα. Τα μικρά χαλάκια σας, όμως, μπορείτε άνετα να τα βγάζετε πού και πού στο μπαλκόνι για ένα καλό τίναγμα. Χρησιμοποιήστε έναν πλάστη, μια ρακέτα του τένις ή κάτι παρόμοιο για να χτυπήσετε το χαλί σας και να φύγει η ενοχλητική σκόνη. Αυτή είναι μια διαδικασία που μπορείτε να κάνετε μια φορά το μήνα για να αναπνέετε και πολύ καλύτερα μέσα στο σπίτι. Διαβάστε εδώ 5 κινήσεις για καθαρότερη ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι.