Θα σου χαμογελάσει η τύχη αν βάλεις αυτό το φυτό στο σπίτι σου - Φέρνει μέχρι και ευημερία στα ερωτικά

Ήρθε η ώρα να το αποκτήσεις

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Θα σου χαμογελάσει η τύχη αν βάλεις αυτό το φυτό στο σπίτι σου - Φέρνει μέχρι και ευημερία στα ερωτικά

Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν για διακόσμηση τα φυτά στο σπίτι τους καθώς ανανεώνουν και ζωντανεύουν την ατμόσφαιρα, ενώ μάλιστα μερικά φέρνουν τύχη και ευημερία, αλλά και λεφτά!

Το φυτό που φέρνει τύχη

Αν λοιπόν αναζητάς τι φυτά να βάλεις στο σπίτι ή το γραφείο σου μπορείς να επιλέξεις κάποια από αυτά που θεωρούνται τυχερά, όπως η ορχιδέα, η οποία είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου. Επιπλέον όμως, σύμφωνα με το Feng Shui έχει και την μοναδική ικανότητα να φέρνει τύχη και ευημερία στα ερωτικά.

Συγκεκριμένα, ενισχύει το δέσιμο στις υπάρχουσες σχέσεις, ενώ αυξάνει την πιθανότητα να βρεις την πραγματική αγάπη. Τοποθέτησε λοιπόν τουλάχιστον μια γλάστρα με ορχιδέα στο σπίτι σου. Σίγουρα δεν είναι το πιο εύκολο φυτό να φροντίσεις αλλά αξίζει τον κόπο!

Το φυτό που φέρνει τύχη

Το φυτό που μπορεί να αντιμετωπίσει την αυπνία

Πασιφλόρα, το λουλούδι του πάθους που εντυπωσιάζει με το σχήμα του. Η πασιφλόρα είναι ένα αναρριχώμενο φυτό που αναπτύσσεται πολύ γρήγορα και αποτελεί ένα πανέμορφο τρόπο για να καλύψουμε φράχτες και πέργκολες. Το εντυπωσιακό λουλούδι της πασιφλόρας θυμίζει σχήμα του ρολογιού, γι’ αυτό και σε αρκετές περιοχές της χώρας μας είναι γνωστή με την ονομασία ρολογιά. Μάλιστα, το εν λόγω λουλούδι μπορεί να σε σώσει από την αϋπνία.

Η πασιφλόρα θέλει ηλιοφανή σημεία για να έχει καλή ανάπτυξη και πλούσια ανθοφορία. Είναι σχετικά ευαίσθητη στην παγωνιά, καθώς σε περιοχές που επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες χάνει τα φύλλα της. Είναι ανθεκτικό φυτό στην ατμοσφαιρική ρύπανση που μπορεί να φυτευτεί σε πάρκα, πλατείες και σε κεντρικούς δρόμους.

Για να φυτέψουμε την πασιφλόρα σε γλάστρα, επιλέγουμε μπαλκόνι με νότιο ή δυτικό προσανατολισμό και χρησιμοποιούμε φυτόχωμα γενικής χρήσης σε γλάστρες διαμέτρου και ύψους τουλάχιστον 20 εκατοστών. Η πασιφλόρα μπορεί να διατηρηθεί και ως φυτό εσωτερικού χώρου, αρκεί να την τοποθετήσουμε σε φωτεινό σημείο που δε χτυπούν οι απευθείας ακτίνες τoυ ήλιου.

Βέβαια, να σημειωθεί πως υπάρχουν και φυτά που μπορεί να έχουμε στο σπίτι μας τα οποία είναι επικίνδυνα. Ένα μάλιστα, μπορεί να προκαλέσει μέχρι και ανεπάρκεια παγκρέατος.

Θεωρείται φαρμακευτικό με πολλές χρήσεις και σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Από τα φύλλα και τα άνθη της πασιφλόρας γίνεται ένα πολύ ευεργετικό τσάι που έχει καταπραϋντική και χαλαρωτική δράση, κατάλληλο για την αντιμετώπιση της αυπνίας.

Πασιφλόρα για την αυπνία

TAGS