Είναι μόνο 3 αλλά θαυματουργά - Τα φυτά που βοηθούν στον ύπνο

Θα κοιμάσαι σαν πουλάκι

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Είναι μόνο 3 αλλά θαυματουργά - Τα φυτά που βοηθούν στον ύπνο

Όλοι αγαπάμε να έχουμε φυτά στο εσωτερικό του σπιτιού μας. Είναι όμορφα, γεμίζουν τον χώρο και πολλές φορές έχουν ευεργετικές ιδιότητες (όπως τα φυτά που διώχνουν τα κουνούπια). Πόσο καλύτερα είναι όμως τα φυτά που μπορούν να μας βοηθήσουν να κοιμηθούμε καλύτερα;

Τα φυτά φιλτράρουν τον αέρα και οξυγονώνουν το σπίτι σας κι για αυτό η επιλογή του σωστού φυτού για την κρεβατοκάμαρά σας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την υγεία σας. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν εκατοντάδες φυτά για να επιλέξει κανείς, παρακάτω μπορείτε να δείτε τα τρία πιο αποτελεσματικά στο να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου σας.

Φυτά που βοηθούν στον ύπνο

Τα φυτά που θα κάνουν τον ύπνο σας καλύτερο

Λεβάντα

Η λεβάντα χρησιμοποιείται κυρίως ως άρωμα για σαπούνια, μαλακτικά ρούχων και σαμπουάν. Είναι επίσης ένα πολύ καλό μέσο καθαρισμού, αλλά οι ιδιότητές της δεν σταματούν εκεί, καθώς το φυτό της λεβάντας μπορεί να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αϋπνίας και του άγχους. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η μυρωδιά της μπορεί να απελευθερώσει καταπραϋντικές και κατευναστικές επιδράσεις για τον οργανισμό.

Αλόη

Ένα ακόμα φυσικό θεραπευτικό φυτό που είναι γνωστό για την μείωση της φλεγμονής και για την θεραπεία σε ουλές και καμένο δέρμα, ενώ μπορεί επίσης να αποτοξινώσει το σώμα. Ωστόσο, η αλόη μπορεί να βοηθήσει και στην εξάλειψη των ρυπογόνων χημικών ουσιών που υπάρχουν σε προϊόντα καθαρισμού. Ως εκ τούτου “φιλτράρει” τον αέρα στο δωμάτιο που είναι τοποθετημένη. Το απίστευτο είναι πως, όταν αυτές οι βλαβερές χημικές ουσίες είναι σε υψηλό επίπεδο στο δωμάτιο, το φυτό της λεβάντας θα αναπτύξει καφέ κηλίδες στα φύλλα του και με αυτό τον τρόπο σας “ενημερώνει” για την ποιότητα του αέρα που εισπνέετε.

Γιασεμί

Το πανεπιστήμιο Wheeling Jesuit διεξήγαγε μια μελέτη η οποία απέδειξε την αποτελεσματικότητα του γιασεμιού ως φυσικό ενισχυτικό ύπνου. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ύπνου, στην μείωση του άγχους και στην βελτίωση της διάθεσης όταν ξυπνάτε.

"Εξαφανίζει" την κατάθλιψη το συγκεκριμένο αυτό φυτό - Το βρίσκεις σε λίγα μόνο μέρη

Πολλά είναι τα φυτά τα οποία κάνουν θαύματα σε θέματα υγείας (όπως για αυτήν εδώ την ασθένεια) και σώζουν ανθρώπους που πάλευαν χρόνια με φαρμακευτικές αγωγές κι ένα μάλιστα βοηθά μέχρι και στην κατάθλιψη.

Πώς όμως μπορεί ένα φυτό να θεραπεύσει την κατάθλιψη και ποιο είναι αυτό το φυτό; Πρόκειται για την αψιθιά, ένα φυτό που ευδοκιμεί κυρίως στην Κρήτη αλλά μπορείς να συναντήσεις και σε πολλά άλλα μέρη. Χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της διάθεσης και κυρίως σε περιπτώσεις ήπιας κατάθλιψης.

Τα κύρια συστατικά του είναι υπερικίνη, υπερφορίνη, τανίνες και φλαβονοειδή. Η αντικαταθλιπτική δράση του έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών μελετών και πλέον αναγνωρίζεται από κορυφαίες Υγειονομικές Αρχές. Καταναλώνεται συνήθως ως τσάι, αλλά αρκετά συχνή είναι και η χρήση του σε μορφή κάψουλας.

Το φυτό που καταπολεμά την κατάθλιψη

TAGS