Στα Lidl το «φυτό της προσευχής» - Δε θα χωράνε τα καρότσια στους διαδρόμους

Καθαρίζει τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Στα Lidl το «φυτό της προσευχής» - Δε θα χωράνε τα καρότσια στους διαδρόμους

Μπορεί τα Lidl να ξεκινούν την εβδομάδα με πολύ συμφέρουσες εκπτώσεις στα τρόφιμα που όλοι θέλουμε να έχουμε σπίτι μας (δείτε εδώ σε ποια), ωστόσο μέσα στην εβδομάδα, η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων φέρνει για τους καταναλωτές το πιο όμορφο και χρήσιμο φυτό εσωτερικού χώρου.

Το Calathea είναι ένα γένος ανθοφόρων φυτών που ανήκουν στην οικογένεια Marantaceae. Συνήθως ονομάζονται καλαθέα ή φυτά προσευχής και από την Πέμπτη (18/8) θα είναι διαθέσιμα στα φυσικά καταστήματα των Lidl.

Το φυτό της προσευχής που θα βρεις στα Lidl

Μάλιστα το συγκεκριμένο φυτό θα το βρείτε και σε εξαιρετική τιμή, καθώς η γλάστρα κοστίζει μόλις 12,99€. Πέραν της μεγάλης καλλωπιστικής της αξίας, η καλαθέα είναι από τα φυτά που έχουν την ιδιότητα να καθαρίζουν τον άερα στο χώρου που βρίσκονται.

Lidl Καλαθέα

Πώς θα φροντίσετε την Καλαθέα

Η καλαθέα ευδοκιμεί σε εσωτερικούς χώρους που δεν κτυπά άμεσα το απευθείας ηλιακό φως γιατί θα προκαλέσει εγκαύματα στο φύλλωμα.

Επιλέγουμε φωτεινά σημεία κοντα σε παράθυρο που προστατεύονται από μία λεπτή κουρτίνα. Η καλαθέα χρειάζεται περιβάλλον με υψηλή ηγρασία, προστατευμένο από ρεύματα του αέρα. Επιλέγουμε γλάστρα διαμέτρου 20-30 εκατοστών για την πρώτη ανάπτυξη της καλαθέας και προμηθευόμαστε εμπλουτισμένο φυτόχωμα με περλίτη για να συγκατεί μια σχετική υγρασία.

Η προσθήκη στρώση χαλικιού ή βότσαλων στη βάση της γλάστρας βοηθά σε κάθε περίπτωση στην καλύτερη αποστράγγιση. Αν δούμε ρίζες να εξέρχονται του χώματος, σημαίνει ότι το φυτό μας χρειάζεται άμεσα μεταφύτευση. Aν θέλουμε να δημιουργήσουμε καινούργια φυτά, πρέπει να γνωρίζουμε ότι η καλαθέα πολλαπλασιάζεται με διαίρεση των ριζωμάτων της.

H καλαθέα θέλει συχνό πότισμα πότισμα για να μπορέσει να έχει καλή ανάπτυξη. Ποτίζουμε μια φορά τη βδομάδα άνοιξη και φθινόπωρο ενώ τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες κάθε 3-4 μέρες. Βέβαια θα πρέπει να προσέξουμε καθώς το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει μάρανση στα φύλλα της καλαθέας.

Είναι απαραίτητο, σε περίοδο καύσωνα, να κάνουμε ψεκασμούς του φυλλώματος με απεσταγμένο νερό για να αυξήσουμε την υγρασία του χώρου και να αποφύγουμε χαρακτηριστικό καφέτιασμα στις άκρες των φύλλων λόγω ξηρότητας. Ως προς τη λιπανση, βοηθάει την ανάπτυξη και τον ένονο χρωματισμό του φυλλώματος, η προσθήκη λιπάσματος για πράσινα φυτά, κάθε μήνα, από τις αρχές της άνοιξης μέχρι τα τέλη φθινοπώρου.

Πηγή: www.mistikakipou.gr