Art de la table: “Διακοσμήστε το γιορτινό τραπέζι σας με 13€” - O Νίκος Κωνστάντης συμβουλεύει

Ένα εντυπωσιακό γιορτινό - οικονομικό τραπέζι

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Art de la table: “Διακοσμήστε το γιορτινό τραπέζι σας με 13€” - O Νίκος Κωνστάντης συμβουλεύει

Σε δύσκολες εποχές αλλά και μέρες αγάπης που είναι όλοι αναζητάμε το ελάχιστο κόστος για το γιορτινό τραπέζι μας. Ο κορυφαίος διακοσμητής των επωνύμων Νίκος Κωστάντης που τον απολαμβάνουμε στο Πρωινό του ΑΝΤ1 κάνει ακόμα μια φορά τις δικές του πρωτότυπες προτάσεις και δίνει τις δικές του συμβουλές για να εντυπωσιάσετε τους συνδαιτημόνες σας με λίγα χρήματα και μπόλικη δόση αγάπης και ζεστασιάς...

Το μήλο θεωρείται από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα σύμβολο αγάπης και σοφίας αλλά και ένας απαγορευμένος καρπός που συμβολίζει το πάθος και τον έρωτα. Όπως και να 'χει όμως το νόστιμο φρούτο του χειμώνα είναι και ένα στοιχείο διακόσμησης που κρατάει πολύ, ακόμη και δύο μήνες.

“Διακοσμείστε το γιορτινό τραπέζι σας με 13€”

Στην διακόσμηση για το τραπέζι των Χριστουγέννων ήθελα να βάλω χρώμα και να μην κοστίσει πολύ, διότι τα μήλα μπορούμε να τα βρούμε από 1,30€ μέχρι 2€. Σε έναν ξύλινο δίσκο έβαλα φύλλα που μοιάζουν πάρα πολύ με το φυσικό φύλλωμα της μηλιάς που έκοψα από ένα φυτό στον κήπο, χρησιμοποίησα μικρά βαζάκια μαρμελάδας γεμάτα με κερί κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο. Το κόστος για αυτή την κατασκευή μού στοίχισε 13€.

Τα αρώματα της κανέλας και του γλυκάνισου και το μήλο με το άναμμα του κεριού δίνουν ζεστασιά.

“Διακοσμείστε το γιορτινό τραπέζι σας με 13€”

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μεγάλα βάζα να τα γεμίσετε με νερό και να τοποθετήσετε μέσα 1 κιλό μήλα και κεράκια ρεσώ. Το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο και θα στολίσετε μια γωνιά του σπιτιού για όλον τον χειμώνα.

Πάρτε καρό ύφασμα. Κόφτε το 30x60 και φτιάξτε υπέροχα σουπλά για το γιορτινό τραπέζι. Στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν καταστήματα που μπορείτε να βρείτε υφάσματα με 3 - 5€ το μετρό. Το ένα μετρό μας βγάζει περίπου εφτά τεμάχια.

“Διακοσμείστε το γιορτινό τραπέζι σας με 13€”

Για το δέσιμο της πετσέτας έχω χρησιμοποιήσει ένα ξύλινο στολίδι δέντρου που το έχω προμηθευτεί από γνωστό πολυκατάστημα παιχνιδιών 0,70€.

Στους τόνους του κόκκινου και του ασημί

“Διακοσμείστε το γιορτινό τραπέζι σας με 13€”

Στην τέχνη της ιαπωνικής ανθοδετικής η τουλίπα συμβολίζει την καλοσύνη, την συμπόνια, την τέλεια αγάπη και την τύχη. Προσφέροντας μία κόκκινη τουλίπα δηλώνουμε την αγάπη μας, προσφέροντας κίτρινη τουλίπα δηλώνουμε την ανείπωτη αγάπη μας.

Το τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θέλει λάμψη, φινέτσα και απλότητα και να προσέχετε να υπάρχει χώρος για να τοποθετήσετε τα φαγητά. Όταν έχουμε πολύ κόσμο μπορούμε να τοποθετήσουμε και διαφορετικά πιάτα στο τραπέζι, φτάνει να είναι δυάδες. Επομένως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και 2-3 διαφορετικά σερβίτσια.

Έχω χρησιμοποιήσει παλιούς ασημένιους δίσκους και έχω κάνει τα τσαγιερά ανθοδοχεία δίνοντας λάμψη και μία πολυτέλεια που χρειαζόμαστε τις συγκεκριμένες ημέρες. Έχω βάλει έναν δεύτερο δίσκο επάργυρο ακριβώς μπροστά από τον πρώτο, έχω τοποθετήσει δύο ωραία διάφανα κηροπήγια, όμως μπορούμε να βάλουμε και δύο απλά βάζα γεμάτα νερό και κεριά που επιπλέουν ή λαμπάκια Χριστουγέννων με μπαταρία που δίνουν λάμψη στο τραπέζι χωρίς να ενοχλούν στα μάτια με δύο γυάλινες ασημί μπάλες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κόκκινες τουλίπες.

Όταν χρησιμοποιείτε βάζα με λουλούδια στο τραπέζι πάντα να προσέχετε να μην είναι στη μέση και εμποδίζετε τους καλεσμένους σας

“Διακοσμείστε το γιορτινό τραπέζι σας με 13€”

Πάρτε μία κόλλα κόκκινη μεταλιζέ και μία λευκή σε χαρτόνι, σχεδιάστε μικρά σκουφάκια. Με λίγη κόλλα στιγμής μπορείτε να κόψετε τα σκουφάκια και να προσθέσετε ένα λευκό κομμάτι στο κάτω μέρος από το σκουφάκι όπου θα γράψετε τα ονόματα των καλεσμένων σας για να ξέρουν που ακριβώς κάθονται. Δείχνει ότι τους έχετε σκεφτεί πολύ και έχετε σχεδιάσει τα πάντα κολακεύοντάς τους.

Προσπαθήστε να μη γεμίσετε το τραπέζι με πολλά ποτήρια και πιάτα γιατί μπερδεύετε τους καλεσμένους. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε κάθε φορά ένα πιάτο που θα το αλλάξετε στην συνέχεια του δείπνου. Άρα δεν βάζουμε τα ποτήρια της σαμπάνιας ή οτιδήποτε άλλο θέλουμε επάνω στο τραπέζι διότι δεν θα μας αφήσει χώρο και μπορεί να συμβεί κάποιο ατύχημα. Αν χρησιμοποιήσουμε κολονάτα ποτήρια για το κρασί, καλό θα είναι να βάλουμε μικρά ποτήρια για νερό.

So this is Christmas!

Λαµπερά στολίδια για το δέντρο, υπέροχες ιδέες για το γιορτινό τραπέζι ή την έξοδό µας αλλά και µοναδικά δώρα. Γιατί και φέτος θέλουµε να περάσουµε τα πιο όµορφα Χριστούγεννα µε τους δικούς µας!

 Art de la table

Τα Χριστούγεννα τα γλυκά έχουν την τιµητική τους! Δηµιούργησε υγιεινές εορταστικές παρασκευές µε την Φρουκτόζη Ζωγράφου, που θα τους µείνουν αξέχαστες. Φρουκτόζη µε χαµηλό γλυκαιµικό δείκτη για σωστή & φυσική διατροφή, zografosdiet.gr

 Art de la table

Για το χριστουγεννιάτικο δέντρο έχεις πολλές επιλογές στον στολισµό, µέσα από τη µεγάλη ποικιλία που θα βρεις στο Zara Home. Διάλεξε τα αγαπηµένα σου στολίδια και άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη! µπάλα, €3,99

 Art de la table

Για να πιεις τον καφέ ή το τσάι σου µε... χριστουγεννιάτικο στυλ, δεν έχεις παρά να αποκτήσεις µια festive κούπα από το ΔΙΑΦΑΝΟ. €7,99, diafanostores.gr

 Art de la table

Χριστουγεννιάτικος στολισµός χωρίς Άι Βασίλη δεν γίνεται! Διάλεξε, λοιπόν, ένα µοναδικό κοµµάτι από την Swarovski και κάνε τη διαφορά! €280, swarovski.com

 Art de la table

Το πιο στυλάτο δώρο των γιορτών δεν είναι άλλο από ένα λαµπερό σετ κοσµηµάτων που θα κάνει αίσθηση. Στο agapisartdesign θα βρεις χειροποίητα κοµµάτια που θα αναβαθµίσουν το στυλ σου!(agapisartdesign)

 Art de la table

Η Ήβη Αδάµου µπήκε από νωρίς σε εορταστικό mood, γιορτάζοντας τα γενέθλιά της στις 24 Νοεµβρίου. Μάλιστα, η κόρη της και ο άντρας της Μιχάλης Κουινέλης φρόντισαν το πάρτι να είναι άκρως χριστουγεννιάτικο.

 Art de la table

Για τις εξόδους των γιορτών τι καλύτερο από έναν χώρο που υπόσχεται να σε κάνει να περάσεις τέλεια! Το Cargo στη Νέα Ερυθραία είναι ανοιχτό από το πρωί ως το βραδυ για καφέ, φαγητό και ποτό, προσφέροντας µια µοναδική εµπειρία! (Στροφυλίου 65)

 Art de la table

Τώρα τις γιορτές θα καλέσεις φίλους στο σπίτι, θα δεις ταινίες, θα χαρείς την οικογένειά σου! Στο Chef in Love θα βρεις τις πιο νόστιµες πίτσες του Πειραιά, που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. (chefinlovepizza.gr)

 Art de la table

Όταν σε µία συσκευασία έχεις όλα τα υλικά για να µαγειρέψεις νόστιµα, το τραπέζι των γιορτών θα κάνει... αίσθηση! Στο cookathome.gr θα βρεις σάλτσες και µείγµατα για να εντυπωσιάσεις τους καλεσµένους σου!

 Art de la table

Αυτή την εορταστική περίοδο δώρισε το Johnnie Walker Blue Label, ένα ξεχωριστό ουίσκι για... ξεχωριστές στιγµές!

 Art de la table

Τρία γούρια παρουσιάζει η Luisant, χειροποίητα εσώγλυφα & εξώγλυφα, µε τα σύµβολα από το Ρόδον της Ρόδου, το Στάχυ & την Άµπελο εγχάρακτα πάνω σε ορεία κρύσταλλο, χρυσό & ασήµι. Το καλύτερο δώρο των γιορτών! (luisant.gr)

 Art de la table

Για τα γλυκά της εποχής δεν θέλεις τίποτα λιγότερο από το... τέλειο! Θα το βρεις στο ζαχαροπλαστείο Opera στη Νέα Ιωνία, που θα σε γλυκάνει όπως σου αξίζει! (Ελ. Βενιζέλου 150, τηλ. 210 2775007)

 Art de la table

Η Αµερικανίδα ηθοποιός Reese Witherspoon δεν έχει επιτυχία µόνο στην τηλεόραση και τον κινηµατογράφο αλλά και... στον στολισµό του δέντρου! Φέτος προτίµησε το λευκό χρώµα, ξεφεύγοντας, όπως λέει, από τα κλασικά!

 Art de la table

Tα κεριά Misa θα χαρίσουν στον χώρο σου τώρα τα Χριστούγεννα µια ατµόσφαιρα ηρεµίας και ευεξίας. Κερί, Caramelized Vanilla, Misa Body & Soul, €41,50, misa.gr

 Art de la table

Πιάσε µολύβι και άρχισε να γράφεις τις γιορτινές συνταγές σου στις ειδικά διαµορφωµένες σελίδες του ξύλινου αυτού κλασέρ, δηµιουργώντας το δικό σου εξατοµικευµένο βιβλίο µαγειρικής! €26–€32, thewoodenbear.gr

 Art de la table

Τα Χριστούγεννα τα γλυκά έχουν την τιµητική τους! Δηµιούργησε υγιεινές εορταστικές παρασκευές µε την Φρουκτόζη Ζωγράφου, που θα τους µείνουν αξέχαστες. Φρουκτόζη µε χαµηλό γλυκαιµικό δείκτη για σωστή & φυσική διατροφή, zografosdiet.gr

Art de la table: “Διακοσμείστε το γιορτινό τραπέζι σας με 13€” - O Νίκος Κωνστάντης συμβολεύει