Μεγάλη προσοχή: Αυτά είναι τα 8 πιο γρουσούζικα πράγματα στο σπίτι σου

Το ήξερες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Unsplash.com
Unsplash.com

Μπορεί κάποιες δεισιδαιμονίες να μας φαίνονται αστείες και χωρίς βάση ύπαρξης, αλλά ποιος είναι αυτός που θα τα βάλει με την τύχη και τη μοίρα του; Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε ποια είναι τα αντικείμενα εκείνα που οι περισσότεροι έχουμε στα σπίτια μας και πρέπει άμεσα να τα πετάξουμε αν θέλουμε να έχουμε μια καλή τύχη!

Τι πρέπει να προσέχεις

Άδειες κουνιστές καρέκλες

Οι Ιρλανδοί πιστεύουν πως μια άδεια κουνιστή καρέκλα προσκαλεί τις σκοτεινές δυνάμεις να κάτσουν σε αυτήν. Ακόμα χειρότερα: Αν η καρέκλα κουνιέται από μόνη της, αυτό σημαίνει πως κάποιο κακό πνεύμα έχει ήδη κάτσει σε αυτήν, πράγμα που μπορεί να φέρει θάνατο και κακή τύχη στην οικογένεια.

Σπασμένα πιάτα και ποτήρια

Με το που θα σπάσει έστω και λίγο κάποιο πιάτο ή ποτήρι, καλό είναι να το πετάξετε αμέσως. Σύμφωνα με το φενγκ σούι, τα πιάτα συμβολίζουν την ευημερία στην οικογένεια. Οταν τρώτε σε σπασμένα ή ραγισμένα πιάτα προσελκύετε προβλήματα και αποτυχίες στη ζωή σας.

Φυτά που έχουν μαραθεί

Αν ξεχνάτε να ποτίζετε τα φυτά σας και τα φύλλα τους αρχίσουν και γίνονται καφέ, έχει έρθει ή ώρα να τα αποχαιρετίσετε. Θεωρείται κακή τύχη να έχετε φυτά «πεθαμένα» στο σπίτι σας.

Μεγάλη προσοχή: Αυτά είναι τα 8 πιο γρουσούζικα πράγματα στο σπίτι σου
Unsplash.com

Μια μαύρη πόρτα

Μπορεί να πιστεύετε πως μια μαύρη πόρτα μπορεί να δείχνει σικ αλλά σύμφωνα με το κινέζικο φενγκ σούι, μια μαύρη πόρτα προσελκύει κακή τύχη στο σπίτι. Αυτό δεν ισχύει αν η πόρτα σας κοιτάζει προς τον βορρά.

Παλιό ημερολόγιο

Ή ακόμα και ένα ημερολόγιο που δείχνει τη λάθος μέρα ή τον λάθος μήνα. Μιας και αυτό το αντικείμενο υπάρχει για να δείχνει τον χρόνο που περνάει, αν το χρησιμοποιείτε με λάθος τρόπο λέγεται ότι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη ζωή σας.

Καθρέφτες

Δεν φέρνουν μόνο οι σπασμένοι καθρέφτες κακή τύχη. Ο θρύλος λέει πως οι καθρέφτες που αντανακλούν μπορεί να σας κλέψει την ψυχή. Και αυτός είναι ο λόγος που οι βικτωριανοί κάλυπταν τους καθρέφτες τους όταν κάποιος πέθαινε για να μην προλάβει να παγιδευτεί το πνεύμα του στο εσωτερικό του καθρέφτη.

Κακτοειδή

Τα φυτά που έχουν αγκάθια (εκτός απο τα τριαντάφυλλα) αποτελούν εξαιρετικά κακό φενγκ σούι και λέγεται ότι φέρνουν αρνητική ενέργεια και κακή τύχη στο σπίτι.

Σπασμένο ρολόι

Φυσικά και είναι κακό φενγκ σούι να έχετε σπασμένα πράγματα στο σπίτι σας. Αν όμως έχετε συγκεκριμένα ένα ρολόι το οποίο είναι σπασμένο, αυτό μπορεί να φέρει θάνατο στην οικογένεια. Τουλάχιστον αυτό πίστευαν οι άνθρωποι τον 19ο αιώνα.

ΠΗΓΗ Περιοδικό TiviSirial