Για να προλάβεις από τώρα τα μυρμήγκια - Πασπάλισε στην κουζίνα σου μαγειρική σόδα και ακόμα 1 υλικό

Το κόλπο για να σωθείς

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Pixabay.com
Pixabay.com

Η δύσκολη περίοδος έχει φτάσει και αυτή δεν είναι άλλη από την εμφάνιση των μυρμηγκιών στο σπίτι μας! Συγκεκριμένη, η πιο πιθανή περίοδος που βγαίνουν τα μυρμήγκια είναι την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Ωστόσο ανάλογα το περιβάλλον, τη θερμοκρασία που επικρατεί στον χώρο και το είδος του μυρμηγκιού μπορεί να εμφανίζονται και τους κρύους μήνες. Όπως κι να έχει, ο Μαϊος μπαίνει σε 2 μέρες άρα πρέπει από τώρα να προετοιμαστούμε καταλλήλως προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε και φέτος τα ίδια προβλήματα.

Το κόλπο για να μην έχεις στην κουζίνα μυρμήγκια 
Pixabay.com

Το κόλπο για να μην έχεις στην κουζίνα μυρμήγκια

Λύσεις υπάρχουν πολλές, ευτυχώς αλλά εμείς σας έχουμε την πιο αποτελεσματική και εύκολη! Συγκεκριμένα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πασπαλίσετε ίση ποσότητα ζάχαρης και μαγειρικής σόδας στα σημεία που τα έχετε εντοπίσει ή στα σημεία που τις προηγούμενες φορές έχετε δει πως προτιμούν να κάνουν την εμφάνισή τους!

Αυτή η παγίδα θα εξοντώσει μια και καλή τους απρόσκλητους επισκέπτες της κουζίνας σας για αυτό ξεκινήστε σιγά σιγά από τώρα το πασπάλισμα!

Εκτός από την κουζίνα και την εξαφάνιση μυρμηγκιών, η σόδα μπορεί να καθαρίσει και το σαλόνι σου -δες εδώ πως.

Το μείγμα αυτό με μαγειρική σόδα σκοτώνει και τις κατσαρίδες

Με μαγειρική σόδα και ακόμη ένα υλικό που έχουμε όλοι στο σπίτι, μπορείτε να τις εξαφανίσετε από το σπίτι και να γλιτώσετε από το φόβο που παίρνετε κάθε φορά που τις εντοπίζεται να τριγυρνάνε στο σπίτι. Και σίγουρα από την τραγωδία που περνάνε για να την σκοτώσετε.

Μπορείτε να κάνετε ένα μείγμα από ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και ζάχαρης και να το “πασπαλίσετε” κοντά στα σημεία που έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχουν κατσαρίδες στο σπίτι σας. Όσες τρέφονται με αυτό το μείγμα πεθαίνουν, επειδή η μαγειρική σόδα αντιδρά με τα οξέα του στομάχου τους και τις κάνει να “σκάνε”.