Πόνος στον αυχένα και τη μέση; Άλλαξε καρέκλα!

Πόνος στον αυχένα και τη μέση; Άλλαξε καρέκλα!

Όταν το σώμα σου μιλάει, πρέπει να το ακούς. Εάν περνάς πολλές ώρες καθιστός σε μια άβολη καρέκλα, η στιγμή που θα βιώσεις πόνο στον αυχένα και μέση δεν θα αργήσουν να έρθουν. Τι να κάνεις; Άλλαξε την καρέκλα σου!

Στους ολοένα και γρηγορότερους ρυθμούς που απαιτεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής, αρκετές φορές, βρίσκουμε τον εαυτό μας κολλημένο με τις ώρες πάνω σε μια καρέκλα να αντικρίζουμε την οθόνη ενός υπολογιστή. Στρέφοντας όλη μας την προσοχή στην εργασία μας, αδυνατούμε να αντιληφθούμε το πόσο σημαντικό αντίκτυπο έχει στο σώμα μας ο καθιστικός τρόπος ζωής.

Μόνο όταν είναι αργά, δηλαδή όταν ξεκινήσουν οι έντονοι πόνοι στον αυχένα και στη μέση μας, καταλαβαίνουμε ότι κάτι δεν πάει καλά και ξεκινάμε να ψάχνουμε λύσεις. Πώς θα σου φαινόταν όμως εάν σου λέγαμε ότι υπάρχει μια απλή και εύκολη λύση για να προλάβεις τους πόνους; Μιλάμε για την εργονομική καρέκλα! Πάμε να δούμε ορισμένους λόγους που θα σε πείσουν να αποκτήσεις και εσύ τη δικιά σου.

πλαίσιο καρέκλα γραφείου

Φαντάσου το παρακάτω: Παλεύεις να κλείσεις ένα σημαντικό task και ενώ έχεις αφοσιωθεί σ’ αυτό, ξαφνικά σε πιάνει ένας γρήγορος πόνος στον αυχένα ή στην πλάτη σου. Το να τον αγνοήσεις και να προχωρήσεις στην εργασία σου μπορεί να φαντάζει μονόδρομος, αλλά δεν είναι. Το σώμα σου σε προειδοποιεί ότι κάτι πρέπει να αλλάξει και εσύ οφείλεις να το ακούσεις.

Μια απλή καρέκλα γραφείου δεν σου παρέχει την απαραίτητη στήριξη που χρειάζονται τόσο ο αυχένας όσο και η μέση σου. Το να κάθεσαι για χρόνια σε μια άβολη καρέκλα μόνο κακό κάνει στο σώμα σου. Εκεί λοιπόν έρχονται οι εργονομικές καρέκλες.

Έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να αγκαλιάζουν το σώμα σου, να προσαρμόζονται σ’ αυτό και τις ανάγκες του χωρίς να το καταπονούν. Παρέχουν μεταξύ άλλων βέλτιστη στήριξη μέσης, ρυθμιζόμενους βραχίονες και ύψος καθίσματος, άνετο κάθισμα και πάρα πολλές άλλες ρυθμίσεις. Όλες αυτές στοχεύουν στο να διατηρείς πάντα μια φιλική προς το σώμα σου στάση, όσες ώρες και εάν χρειαστεί να περάσεις καθιστός.

Η σωστή στάση σώματος μπορεί να σου ξεκλειδώσει νέες πόρτες στην παραγωγικότητά σου. Ποιος θέλει άλλωστε να δουλεύει και να πονάει; Κανείς! Το να σκύβεις πάνω από το γραφείο σου και να καμπουριάζεις όχι μόνο καταπονεί το σώμα σου αλλά επηρεάζει και τη διανοητική σου διαύγεια. Μια καλή στάση, η οποία θα προέλθει από τη χρήση μιας εργονομικής καρέκλας, θα σε βοηθήσει πλήρως. Βοηθάει μεταξύ άλλων στη βέλτιστη κυκλοφορία του αίματος, επιτρέποντας έτσι να ρέει ελεύθερα το οξυγόνο στον εγκέφαλό σου. Τι σημαίνει αυτό; Καλύτερες ιδέες και αυξημένη παραγωγικότητα!

πλαίσιο καρέκλα γραφείου

Το να αφήσεις τους πόνους να διαιωνίζονται δεν θα σε βοηθήσει. Η δυσάρεστη αλήθεια είναι ότι όσες δικαιολογίες και εάν βρεις για να καθυστερήσεις την αγορά μιας εργονομικής καρέκλας, τόσο περισσότερο θα υποβάλλεις το σώμα σου σε μια επαναλαμβανόμενη δυσφορία. Αυτό σταδιακά θα μειώσει την όρεξή σου για δουλειά και θα σου «κλέψει» το κίνητρο για να ξεπεράσεις καινούργια εμπόδια και να θέσεις νέους στόχους. Μη φοβάσαι λοιπόν να αγκαλιάσεις το σώμα σου και να το ακούσεις όταν σου μιλήσει.

Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως μια εργονομική καρέκλα δεν είναι απλώς μια πολυτέλεια που προορίζεται για λίγους και εκλεκτούς. Αποτελεί μια βασική ανάγκη για όλους όσοι εργάζονται για πάρα πολλές ώρες καθισμένοι σ’ ένα γραφείο. Είτε το κάνεις από το σπίτι σου είτε στα γραφεία της εταιρείας, οφείλεις να φροντίσεις το σώμα σου, όπως και αυτό. Μην ξεχνάς επίσης πως το κόστος της επένδυσης που θα κάνεις δεν μπορεί να συγκριθεί με όλα τα μακροπρόθεσμα οφέλη που θα σου φέρει μια εργονομική καρέκλα στην υγεία και την παραγωγικότητά σου.