Μία πίτσα ιδανική για τα παιδιά! Δες πως θα την φτιάξεις

Μία πίτσα ιδανική για τα παιδιά! Δες πως θα την φτιάξεις
Πίτσα του λεπτού που αγαπούν τα παιδιά! Φτιάξτε τη μαζί τους!

Υλικά συνταγής
Για τη ζύμη 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και λίγο επιπλέον 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 200 γρ. χλιαρό γάλα 1 κοφτό κ.γ. αλάτι 1/2 κ.γ. ζάχαρη 1 κ.γ. ξίδι 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα λίγα φρέσκα βότανα ή αποξηραμένα

Για τη σάλτσα 1 συσκευασία αποφλοιωμένα ντοματάκια 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 πρέζα ζάχαρη αλάτι πιπέρι λίγο φρέσκο βασιλικό

Για τη γέμιση φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα 1 παριζάκι 5-6 φέτες κασέρι 1 κομμάτι μοτσαρέλα μπαστούνι πιπεριά πράσινη

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε μπολ και τα ζυμώνουμε να ενωθούν σε μπάλα. Λαδώνουμε καλά το μεγάλο ταψί της κουζίνας. Με τα δάχτυλα απλώνουμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Απλώνουμε τη σάλτσα, γαρνίρουμε την πίτσα με φέτες ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό, φέτες ή τρίμματα τυριού και τέλος με φέτες πιπεριάς. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 30' μέχρι να ροδίσει καλά η ζύμη.
Για τη σάλτσα
Τοποθετούμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε βαθιά κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, πιέζοντας τις ντομάτες να λιώσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20΄, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, προς το τέλος του βρασμού. Χρησιμοποιούμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε και την υπόλοιπη σάλτσα τη διατηρούμε στο ψυγείο για 5 ημέρες, αεροστεγώς κλεισμένη, ή τη μοιράζουμε σε μερίδες και τη διατηρούμε στην κατάψυξη για 3 μήνες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Θες να φτιάξεις τούρτα και σου φαίνεται… βουνό; Δες την πιο απλή συνταγή!