Γαρίδες με κολοκυθάκια και πατάτες!

Γαρίδες με κολοκυθάκια και πατάτες!
Μοναδικές, οι γαρίδες του Αμβρακικού τις οποίες οι ντόπιοι συχνά μαγειρεύουν με κολοκυθάκια και πατάτες. Μια παραδοσιακή συνταγή από την Πρέβεζα.

Μερίδες: 6

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄-20΄

Χρόνος μαγειρέματος: 18΄

Κόστος: €15

 

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό γαρίδες μεγάλες, φρέσκες ή κατεψυγμένες

3 κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους

3 πατάτες, κομμένες σε κύβους

3 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

3 ντομάτες, ψιλοκομμένες

½ ματσάκι μαϊντανού, ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο

Χυμό από 1 λεμόνι

½ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες και το μαϊντανό, αφού τα πλύνετε και τα καθαρίσετε. Κόψτε σε χοντρούς κύβους τα κολοκυθάκια και τις πατάτες, αφού τα πλύνετε και τα καθαρίσετε. Πλύνετε καλά τις γαρίδες και αφήστε τις σε ένα σουρωτήρι.

2. Ζεστάνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 3΄, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

3. Προσθέστε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι και βράστε το μείγμα για 10΄.

4. Ρίξτε τις γαρίδες στο σκεύος και αφήστε τις να βράσουν με όλα τα υπόλοιπα υλικά για 8΄ σε μέτρια φωτιά.

5. Αποσύρετε από τη φωτιά ρίξτε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε ελαφρά με την κουτάλα. Μεταφέρετε το φαγητό σε πιάτα και σερβίρετέ το αμέσως ζεστό.

ΤΙΡ

Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τις γαρίδες με καραβίδες ή να εμπλουτίσετε το φαγητό με μερικά μύδια.