Κυριακή, 21 Απριλίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Δέσποινα Βανδή: Έφτιαξε νόστιμους κουραμπιέδες για τα Χριστούγεννα!

Αυτή είναι η συνταγή!

Δέσποινα Βανδή: Έφτιαξε νόστιμους κουραμπιέδες για τα Χριστούγεννα!
ΣΥΝΤΑΓΕΣ 13.12.2018 12:11

Η Δέσποινα Βανδή εκτός από επαγγελματίας τραγουδίστρια με μεγάλη καριέρα είναι και μια σωστή νοικοκυρά.

Συνέχεια ετοιμάζει νόστιμες λιχουδιές στα παιδιά της Μελίνα και Γιώργο. Διαβάστε παρακάτω....

Δείτε ακόμη: Πεντανόστιμα μπισκότα nutella με 3 υλικά!

Τα Χριστούγεννα σε 13 ημέρες φτάνουν και η Δέσποινα Βανδή έφτιαξε νόστιμους κουραμπιέδες για την οικογένεια της. Μάλιστα δημοσίευσε και βίντεο με την ίδια να ρίχνει την άχνη πάνω στους κουραμπιέδες στο ταψί.

Εμείς σας βρήκαμε την πιο νόστιμη συνταγή για παραδοσιακούς κουραμπιέδες.

Δείτε ακόμη: Ακολούθησε την συνταγή της Δέσποινας Βανδή! Φτιάξε το πιο νόστιμο vegan τυρί!

ΥΛΙΚΑ
320 γρ φρέσκο βούτυρο αγελάδως (ή 100 γρ. φρέσκο βούτυρο και 220 γρ. μαργαρίνη)
330 γρ αμύγδαλα ωμά με το φλούδι, χοντροκομμένα
140 γρ ζάχαρη
50 ml κονιάκ
¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κρόκος αυγού
370 – 400 γρ αλεύρι μαλακό

άχνη ζάχαρη (για το πασπάλισμα)

Δείτε ακόμη: Γεμιστή βασιλόπιτα με σοκολάτα, φιστίκια και cranberries!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ ένα μπολάκι βάζω το βούτυρο να λιώσει σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις βράσει το βγάζω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
Απλώνω τα αμύγδαλα πάνω στο ταψί και τα ψήνω στους 180 βαθμούς C για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να σκουρύνει το χρώμα τους και να μυρίσουν. Τα βγάζω και τα βάζω σε μια zip σακούλα, τα τεμαχίζω χτυπώντας με τον πλάστη ή στο γουδί. Τα μεγαλύτερα κομμάτια που δεν έχουν τεμαχιστεί τα κόβω με το μαχαίρι.
Χτυπάω το βούτυρο στο μίξερ για 5 λεπτά ν’ αφρατέψει.
Έπειτα προσθέτω σταδιακά τη ζάχαρη και αφού διαλύσω τη σόδα στο κονιάκ το ρίχνω κι αυτό μέσα στο μείγμα.
Προσθέτω των κρόκο του αυγού και στη συνέχεια τα αμύγδαλα.
Βγάζω τον κάδο από το μίξερ και θ’ αρχίσω να βάζω το αλεύρι ρίχνοντας πρώτα την μισή ποσότητα και ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Το υπόλοιπο αλεύρι το προσθέτω σταδιακά αναμιγνύοντας με το χέρι, προσεκτικά, δοκιμάζοντας μέχρι να μπορεί να πλαστεί ο κουραμπιές. Το τελικό μείγμα πρέπει να είναι αφράτο και βουτυράτο, να πλάθεται εύκολα χωρίς να θρυμματίζεται.
Πλάθω με τα χέρια μπαλίτσες και στην κορυφή με το δάκτυλο δημιουργώ μια εσοχή που βοηθάει να «κάτσει» καλύτερα η άχνη στον κουραμπιέ. Τοποθετώ τους κουραμπιέδες στο ταψί και ψήνω στους 180*C στις αντιστάσεις για 15 - 20 λεπτά. Βγάζω και αφήνω να κρυώσουν τελείως.
Γεμίζω το μισό ενός μικρού μπολ με άχνη ζάχαρη και βάζω τον κάθε κουραμπιέ μέσα γεμίζοντας τον με τα χέρια ζάχαρη. Μετά πάνω από ένα πιάτο τον πασπαλίζω με μια κ.γ. άχνη κοσκινισμένη να τον καλύψει παντού και τον τοποθετώ στην πιατέλα. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία με όλους τους κουραμπιέδες.
Αν το γλυκό δεν καταναλωθεί άμεσα πρέπει να αποθηκευτεί σε καλά κλεισμένο τάπερ.

TIPS:
Αν αποθηκεύσουμε τους κουραμπιέδες, μετά όταν τους σερβίρουμε τους κοσκινίζουμε πάλι με λίγη άχνη.
Μπορούμε να τους σερβίρουμε και μέσα σε χάρτινα πιατάκια.

Share