Λαχταριστό γεμιστό κοτόπουλο! Η συνταγή που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας!

Η συνταγή και η εκτέλεση!

Λαχταριστό γεμιστό κοτόπουλο! Η συνταγή που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας!

Ζουμερό, καλοψημένο, με αρώματα και γεύση τόσο γεμάτη, που θα ξετρελαθούν όλοι όσοι το δοκιμάσουν!

Αυτή είναι η συνταγή. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Πεντανόστιμη μπουγάτσα με κρέμα πορτοκαλιού!

Υλικά Συνταγής
1 μεγάλο κοτόπουλο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γραμ. κιμά ανάμεικτο
χοιρινό και μοσχαρίσιο
τα εντόσθια του κοτόπουλου ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/3 φλ. ρύζι καρολίνα
1/3 φλ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
1/3 φλ. σταφίδες
5-6 κάστανα βρασμένα ή ψημένα
½ φλ. κονιάκ
1 φλ. ζωμό κότας
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γραμ. δαμάσκηνα
4 μήλα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από 1 πορτοκάλι

Δείτε ακόμη: Νόστιμα και εύκολα μπισκότα βουτύρου με κομματάκια σοκολάτας!

Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε το κοτόπουλο γεμιστό, ζεσταίνοντας πρώτα το ελαιόλαδο και ροδίζοντας τα εντόσθια και τον κιμά, σχεδόν να ψηθούν, για 6-7′. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί για 3′. Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και να στεγνώσει στο τηγάνι. Με τον τρόπο αυτό συμπυκνώνουμε και κρατάμε τα αρώματα του.

Προσθέτουμε το ρύζι, τα κάστανα σε κομμάτια, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες και το ζωμό. Αφήνουμε τη γέμιση να πιει σχεδόν τα υγρά κι έπειτα την αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε με τη μισή γέμιση την κοιλιά του κοτόπουλου, αφού προηγουμένως την αλατοπιπερώνουμε και ράβουμε το άνοιγμα. Δένουμε καλά το κοτόπουλο. Το αλείφουμε με λίγο λάδι και το αλατοπιπερώνουμε. Το βάζουμε σε γάστρα.

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα αδειάζουμε μέσα. Τα γεμίζουμε με την υπόλοιπη γέμιση. Ή τα κόβουμε στη μέση και τα γεμίζουμε όπως τις μελιτζάνες. Τα αραδιάζουμε πλάι στο κοτόπουλο. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και με το πορτοκάλι. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και ελάχιστο νερό.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για 1 ώρα και 30′ στους 180 C. Τότε ανοίγουμε και ελέγχουμε αν έχει αρκετά υγρά. Αν έχουν σωθεί, συμπληρώνουμε λίγο νερό ή λίγο ζωμό. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 35-40’, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο. Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε, μπήγουμε μαχαίρι στο μπούτι. Αν το υγρό που βγαίνει είναι διάφανο, τότε το κοτόπουλο είναι ψημένο. Η σάλτσα που θα μείνει είναι τέλεια, γιατί σχεδόν λιώνουν τα δαμάσκηνα που έχουν ψηθεί πλάι στα μήλα και με το ζουμί του κοτόπουλου.