Το απίστευτο κόλπο για το πιο ζουμερό κρέας! Βάλτε του... μπανάνα!

Πώς θα το μαγειρέψετε;

Το απίστευτο κόλπο για το πιο ζουμερό κρέας! Βάλτε του... μπανάνα!

Θέλετε να μαγειρέψετε το πιο ζουμερό κρέας που έχετε κάνει ποτέ; Το μυστικό είναι η μπανάνα!

Απίστευτο κόλπο! Διαβάστε παρακάτω...

Μπορεί να σας φανεί παράξενο, αλλά όταν το δοκιμάσετε θα πάθετε πλάκα!

Μία μπανάνα είναι ικανή να κάνει το κρέας σας απίστευτα ζουμερό και είναι σχεδόν μαγικό!

Αν θέλετε, λοιπόν, το κρέας σας να βγαίνει ιδιαίτερα μαλακό, μπορείτε να βάλετε μερικές ώριμες μπανανόφλουδες στο ταψί γύρω από το κρέας σας την ώρα που ψήνεται!

Νηστίσιμη καρμπονάρα! Η συνταγή που θα σε κάνει να "κολλήσεις"

Νηστίσιμη πίτσα: Το Youweekly.gr σου προτείνει την πιο τέλεια και εύκολη συνταγή!

Νομίζετε πως τώρα που ήρθε η νηστεία θα στερηθείτε πολλά;

Κι όμως το Youweekly.gr λέει ένα δυνατό ΌΧΙ και σας προτείνει την πιο τοπ συνταγή για νηστίσιμη πίτσα.

Υλικά

Για τη ζύμη

750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 φακελάκι μαγιά

1/2 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

Περίπου 1½ ποτήρι νερού χλιαρό

Για την πίτσα

3 ντομάτες ώριμες και σφιχτές

3 ξερά κρεμμύδια

2 χρωματιστές πιπεριές

1/4 φλ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ρίγανη

λίγες ψιλοκομμένες ελιές

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα

Πασπαλίζουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τρίβουμε, το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά με τα δάχτυλα

Προσθέτουμε το νερό, λίγο λίγο και το αλάτι, και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ομοιόμορφη που δεν κολλάει στα χέρια

Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη

Σκεπάζουμε το μπολ καλά με μεμβράνη ή πανί και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο και ν’ ανέβει περίπου 45΄ έως 1 ώρα.

Ψιλοκόβουμε σε καρέ τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές

Μόλις ανέβει (διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη) λαδώνουμε ρηχό ταψί για πίτα 36 εκ. ή το ρηχό ταψί του φούρνου

Με τα δάχτυλα απλώνουμε τη ζύμη μέχρι να πιάσει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Τοποθετούμε επάνω τα ψιλοκομμένα λαχανικά, ντομάτες, κρεμμύδι, πιπεριές και τις ελιές ψιλοκομμένες.

Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 170°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, για 50΄ και μέχρι να ροδίσει η πίτσα