Θέλεις κάτι δροσερό και καλοκαιρινό; Αυτές οι 5 σαλάτες με μακαρόνια θα σε εκπλήξουν!

Είναι εύκολες και απολαυστικές!

Θέλεις κάτι δροσερό και καλοκαιρινό; Αυτές οι 5 σαλάτες με μακαρόνια θα σε εκπλήξουν!

Είναι εύκολες και απολαυστικές! Θέλεις κάτι δροσερό και καλοκαιρινό; Αυτές οι 5 σαλάτες με μακαρόνια θα σε εκπλήξουν!

Είστε μακαρονάς; Κι όμως υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε αξιοποιώντας το πάθος σας για τα ζυμαρικά! Ειδικά για το καλοκαίρι, εμείς σας προτείνουμε 5 σούπερ απολαυστικές, δροσιστικές κι ελαφριές σαλάτες που θα δώσουν στα μακαρόνια σας άλλη... γεύση! Για να τις κάνετε πιο λαχταριστές, προτιμήστε να βάλετε στην άκρη τα σπαγγέτι και να εμπιστευτείτε τα μικρά ζυμαρικά (π.χ. πέννες, βίδες, φαρφάλες, κοχύλια). Για ποιο λόγο; Τα λαχανικά, το κρέας και τα ντρέσινγκ «τρυπώνουν» στις χαραμάδες και τα κενά τους, με αποτέλεσμα κάθε μπουκιά να είναι γεμάτη νοστιμιά. Για να ανεβάσετε ακόμα περισσότερο τη διατροφική αξία των πιάτων που σας προτείνουμε, χρησιμοποιήστε ζυμαρικά ολικής άλεσης: με αυτήν την έξυπνη ανταλλαγή,θα βάλετε στο πιάτο σας τη διπλάσια ποσότητα φυτικών ινών και μαζί ισχυρά αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στη συνολική κατάσταση της υγεία σας. Σας ιντριγκάραμε; Βάλτε την ποδιά σας και φύγαμε για την κουζίνα!

Σαλάτα του Καίσαρα με πέννες και κοτόπουλο

Βάλτε την στο πιάτο σας αν ψάχνετε για μία πιο χορταστική κι ελαφριά εκδοχή της πλέον αγαπημένης σαλάτας.

Τι θα χρειαστείτε (Υλικά για 6 μερίδες) 500 g φιλέτο στήθος κοτόπουλου + 250 g ζυμαρικά πέννες + 2 καρδιές μαρουλιού κομμένες στη μέση + 1/4 φλ. ραντίτσιο + 120 g ψωμί (κομμένο σε φέτες)+ 1/4 φλ. στραγγιστό γιαούρτι 2% + 1/4 φλ. παρμεζάνα (τριμμένη) + 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο + 1 1/4 κ.γ. πάστα αντσούγιας + 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι + 1 σκελίδα σκόρδο (τριμμένο) + 1 σκελίδα σκόρδο (κομμένη στη μέση)+ 1 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν + λίγο αλάτι + λίγο πιπέρι

Πώς θα τη φτιάξετε Χτυπήστε καλά με το σύρμα σε ένα μπολ το γιαούρτι, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την πάστα αντσούγιας, τη μουστάρδα και το τριμμένο σκόρδο για να φτιάξετε τη βινεγκρέτ σας. Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, βάλτε το κοτόπουλο, το μαρούλι και το ψωμί στο γκριλ (σε μια ελαφρώς λαδωμένη σχάρα) και ψήστε τα σε μέτρια φωτιά, αναποδογυρίζοντάς τα, μέχρι το ψωμί να γίνει τραγανό, να ζεματιστεί το μαρούλι (υπολογίστε περίπου 3 λεπτά) και μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο (περίπου 12 λεπτά). Αφού τα αποσύρετε από το φούρνο, τρίψτε στο ψωμί την εσωτερική πλευρά του σκόρδου. Έπειτα, βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στην συσκευασία. Στραγγίξτε τα καλά και ρίξτε τα σε ένα μπολ μαζί με το κοτόπουλο, το μαρούλι, το ραντίτσιο και τη βινεγκρέτ σας. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε γαρνίροντας με το ψωμί κομμένο σε κυβάκια.

Διατροφική αξία 357 θερμίδες (ανά μερίδα)

Ανταλλάξτε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι για να χάσετε σε θερμίδες αλλά όχι σε γεύση!
Σαλάτα ζυμαρικών με καβούρι και γαρίδες

Βάλτε την στο πιάτο σας αν σας αρέσουν τα θαλασσινά αλλά έχετε βαρεθεί την τονοσαλάτα

Τι θα χρειαστείτε (Υλικά για 6 μερίδες) 350 g ζυμαρικά φαρφάλες + 250 g γαρίδες (καθαρισμένες και βρασμένες) + 250 g καβουρόψιχα + 5 κ.σ. φρέσκο χυμό λάιμ + 5 κ.σ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι + 4 λεπτά φρέσκα κρεμμυδάκια (κομμένα)+ 2 κ.σ. ξίδι + 1 κ.σ. ηλιέλαιο + 1/4 κ.γλ. μπούκοβο + 2 μεγάλα καρότα (τριμμένα)+ 1/4 φλ. δυόσμο + 1/4 φλ. μαϊντανό + 4 κ.σ. σουσάμι καβουρντισμένο + λίγο αλάτι + λίγο πιπέρι

Πώς θα τη φτιάξετε Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε καλά το λάιμ, το πορτοκάλι, τα κρεμμυδάκια, το ξύδι, το λάδι και το μπούκοβο. Στη συνέχεια, προσθέστε τα καρότα, τις γαρίδες, το καβούρι, το δυόσμο και το μαϊντανό και ανακατέψτε καλά. Παράλληλα, ετοιμάστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία. Σουρώστε τα καλά και, έπειτα, ρίξτε τα στο μπολ. Ανακατέψτε καλά. Τέλος, προσθέστε αλάτι, πιπέρι και το σουσάμι ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.

Διατροφική αξία 363 θερμίδες (ανά μερίδα)

Βαρεθήκατε (και) τις γαρίδες; Απολαύστε τη σαλάτα σας με σολομό κι αρακά.
Πράσινη σαλάτα ζυμαρικών

Βάλτε την στο πιάτο σας αν ψάχνετε για μια δροσιστική και ξεχωριστή σαλάτα ή θέλετε να πείσετε τα παιδιά σας να φάνε τα λαχανικά τους.

Τι θα χρειαστείτε (Υλικά για 6 μερίδες) 350 g ζυμαρικά κοχύλια + 350g σπαράγγια (καθαρισμένα) + 1 φλ. ρόκα (κομμένη) + 2 φλ. αρακά + 100 g ρικότα (εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατσικίσιο τυρί) + 1 φλ. ραπανάκια (κομμένα) + 1 φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια (κομμένα) + 5 μικρές πράσινες πιπεριές (πλυμένες, κομμένες, χωρίς τους σπόρους) + 1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο + 3-4 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμoνιού + 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος + λίγο αλάτι + λίγο πιπέρι

Πώς θα την φτιάξετε Βράστε τα σπαράγγια σε μία μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 3 λεπτά. Μεταφέρετε τα σπαράγγια σε ένα μπολ με παγωμένο νερό κρατώντας το νερό στο οποίο έβρασαν. Στραγγίξτε τα κρύα σπαράγγια κόψτε τα σε κομμάτια (περίπου 3-4 εκ. το καθένα). Σε ένα μπολ, χτυπήστε το τυρί, το λάδι, το λεμόνι, την κρέμα γάλακτος και 1 φλ. από το ζουμί στο οποίο βράσατε τα σπαράγγια. Στη συνέχεια, προσθέστε τις πιπεριές και ανακατέψτε καλά. Ετοιμάστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας προσθέτοντας και τον αρακά 1-2 λεπτά προτού τα αποσύρετε από την φωτιά. Σουρώστε τα καλά και ρίξτε τα στο μπολ μαζί με τα σπαράγγια, τη ρόκα, τα ραπανάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέστε το τυρί, λίγο αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.

Διατροφική αξία 406 θερμίδες (ανά μερίδα)

Δοκιμάστε αυτή τη σαλάτα με χυλοπίτες ή χειροποίητα ζυμαρικά.
Σαλάτα ζυμαρικών με μπέικον και ντομάτα

Βάλτε την στο πιάτο σας αν λατρεύετε το κλαμπ σάντουιτς αλλά ψάχνετε για μια πιο υγιεινή, light και θρεπτική εναλλακτική!

Τι θα χρειαστείτε (Υλικά για 6 μερίδες) 350 g ζυμαρικά φαρφάλες+ 1 κιλό ντοματίνια (κομμένα στη μέση) + 3 φέτες μπέικον + 120 g μοτσαρέλα (κομμένη σε κύβους) + 3 κ.σ. ξίδι από σέρι + 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο + 1 μικρή σκελίδα σκόρδο (λιωμένη) + 3/4 φλ. φρέσκο βασιλικό + λίγο αλάτι + λίγο πιπέρι

Πώς θα τη φτιάξετε Σοτάρετε το μπέικον σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό, για περίπου 6 λεπτά. Στραγγίξτε το σε χαρτί κουζίνας και κόψτε το σε μικρά κομμάτια. Ανακατέψτε καλά σε ένα μεγάλο μπολ τις ντομάτες, το τυρί, το ξίδι, το λάδι και το σκόρδο. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίξτε τα και προσθέστε τα κατευθείαν στο μπολ μαζί με το βασιλικό. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Γαρνίρετε με το υπόλοιπο μπέικον και λίγο εξτρά φρέσκο βασιλικό και σερβίρετε.

Διατροφική αξία 383 θερμίδες (ανά μερίδα)

Δεν ψήνεστε για μπέικον; Βάλτε κοτόπουλο στη σαλάτα σας!
Σαλάτα ζυμαρικών με ψητά λαχανικά

Βάλτε την στο πιάτο σας αν θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα από το κρέας.

Τι θα χρειαστείτε (Υλικά για 6 μερίδες) 250 g ζυμαρικά φαρφάλες + 2 μεγάλα κολοκυθάκια (κομμένα σε φέτες) + 1 μεγάλη μελιτζάνα (κομμένη σε φέτες) + 2 μέτρια κρεμμύδια (κομμένα σε χοντρές ροδέλες) + 1/2 φλ. σάλτσα πέστο + 3 κ.σ. λιαστές ντομάτες (ξερές) + 3 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο + λίγο αλάτι + λίγο πιπέρι

Πώς θα τη φτιάξετε Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια φωτιά και λαδώστε ελαφρώς τη σχάρα σας. Αλείψτε τα λαχανικά κι από τις δύο πλευρές με λάδι και αλατοπιπερώστε τα. Ψήστε τα λαχανικά (σε δόσεις, αν χρειάζεται) γυρίζοντάς τα μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν, για περίπου 6 λεπτά. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίξτε και μεταφέρετέ τα σε ένα μεγάλο μπολ. Σε αυτό προσθέστε την σάλτσα πέστο, τις λιαστές ντομάτες και τα ψητά λαχανικά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και γαρνίρετε με το κουκουνάρι προτού την σερβίρετε.

Διατροφική αξία 307 θερμίδες (ανά μερίδα)

Αν δεν είστε φαν της λιαστής ντομάτας, δεν έχετε παρά να ψήσετε τις ντομάτες σας στη σχάρα.

Εύκολη και νόστιμη συνταγή! Πατάτες γεμιστές με δροσερή κρέμα

Έχεις στερέψει από ιδέες για το τι να μαγειρέψεις; Θέλεις κάτι γρήγορο και εύκολο; Ιδού η λύση!

Μια συνταγή δροσερή για εκείνες τις ημέρες που η ζέστη δεν μας επιτρέπει να φάμε βαριά.

Νόστιμη, εύκολη, χορταστική και ιδιαίτερη.

Υλικά:

2 μεσαίες πατάτες
2 κ. σούπας τυρί κρέμα
2 κ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
2 κ. σούπας μαγιονέζα
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ. σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή άνηθο
1 μικρή κόκκινη πιπεριά φλωρίνης (βάζου)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίστε καλά τις πατάτες ώστε η φλούδα τους να είναι βρώσιμη.
Τυλίγετε τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε στο φούρνο.
Όσο ψήνονται οι πατάτες φτιάχνουμε την κρέμα. Πολτοποίηστε το σκόρδο και κόβετε την πιπεριά σε μικρά κυβάκια. Ανακατέψτε όλα τα υλικά (μαγιονέζα, τυρί κρέμα, γιαούρτι, πιπεριά, σχοινόπρασο, σκόρδο, το αλάτι και πιπέρι). Τοποθετήστε στο ψυγείο.
Μόλις ψηθούν οι πατάτες και κρυώσουν λίγο τις κόβετε σε σταυρό και τις πιέζετε από τις δύο πλευρές για να ανοίξουν. Γεμίζετε την κάθε πατάτα με την κρέμα, ρίξτε λίγο φρέσκο πιπέρι από πάνω και σερβίρετε.