10 μυστικά επιτυχίας για να βγαίνει πάντα το φαγητό σας νόστιμο! Ότι κι αν φτιάχνετε...

Δεν τα γράφει κανένα βιβλίο μαγειρικής!

10 μυστικά επιτυχίας για να βγαίνει πάντα το φαγητό σας νόστιμο! Ότι κι αν φτιάχνετε...

10 μυστικά επιτυχίας για να βγαίνει πάντα το φαγητό σας νόστιμο! Ότι κι αν φτιάχνετε...

Δεν τα γράφει σε κανένα βιβλίο μαγειρικής!

1.Πάντα να υπολογίζετε λίγο λιγότερο χρόνο μαγειρέματος. Τα φαγητά συνεχίζουν να μαγειρεύονται ακόμα και όταν τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

2. Πάντα να έχετε ένα κουτάλι στην άκρη ώστε να δοκιμάζετε το φαγητό.

α) Να μπορείτε να διορθώσετε τυχόν αστοχίες.

β) Αν βγει πραγματικά καλό να ξέρετε σε ποιο στάδιο κάνατε τη διαφορά στη γεύση.

3. Μην χρησιμοποιείτε κουταλάκια του γλυκού ή της σούπας για να προσθέσετε μπαχαρικά ή άλλα συστατικά. Αυτά αναφέρονται μόνο ως μονάδες μέτρησης.

Τα χέρια μας και η εμπειρία θα μας δώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα, είναι αυτό που έλεγαν οι μανάδες μας και οι γιαγιάδες μας με το μάτι.

4. Να χρησιμοποιείτε τα gadgets που έχετε στην κουζίνα σας, εξάλλου το κάνουν όλοι οι επαγγελματίες μάγειρες, γιατί όχι και εμείς?

α) Εξοικονομείτε χρόνο

β) Δίνουν πολύ καλύτερο φινίρισμα άρα και αίσθηση στο στόμα

5. Οι θερμοκρασίες στους φούρνους είναι ενδεικτικές και απλές κατευθυντήριες γραμμές.

6. Πάντα όταν κάνουμε σούπες ή ζωμούς διαχωρίζουμε τα αποθέματα από τα υγρά. Θα έχουμε καλύτερη υφή και καθαρότερη γεύση.

7. Το μαγείρεμα δε θέλει βιασύνη και ταχύτητα, το μαγείρεμα θέλει έλεγχο.

Είναι σημαντικό όσο μαγειρεύετε κάτι να είστε πάντα εκεί και να ελέγχετε τη διαδικασία και την εξέλιξη.

8. Φρέσκα συστατικά

Είναι το Α & το Ω για κάθε συνταγή. Είτε πρόκειται για λαχανικά είτε για κρέας ή για όποιο άλλο συστατικό χρησιμοποιείτε στη συνταγή σας τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα.

9. Να είστε πάντα σίγουροι για το τι κάνετε.

Καλό είναι να μην ψάχνετε τις συνταγές τελευταία στιγμή ούτε και να χρειάζεται να ανοιγοκλέινετε το καπάκι της κατσαρόλας ή τον φούρνο για να ελέγξετε το φαγητό σας ή να προσθέσετε υλικά που ίσως να έχετε ξεχάσει.

10. Στο τέλος ο κριτής πάντα είναι ο ουρανίσκος μας.

Και η γεύση είναι υποκειμενική και όχι αντικειμενική. Το φαγητό είναι πάντα τόσο καλό ή τόσο κακό, όσο εμείς θα το γευτούμε. Πίσω από κάθε νέα συνταγή βρίσκεται πάντα μια φυσική γεύση που φέρνει μαζί της. Νιώστε τη στο μυαλό σας και αρχίστε.

Τα δυο έξυπνα μυστικά για να μην κολλάνε τα μακαρόνια σου μετά το βράσιμο!

Κορίτσια μου, σας έχω δυο έξυπνα μυστικά για να μην κολλάνε τα μακαρόνια σας μετά το βράσιμο.

Αν θέλεις να μείνουν έτσι όπως τα στράγγιξε και μετά από αρκετή ώρα κάνε ένα από τα δυο βήματα. Διαβάστε την συνέχεια στο blog you&me Stamatina

5+1 έξυπνα μυστικά για να φτιάξετε ζουμερό και νόστιμο κοτόπουλο στο φούρνο!

Κορίτσια μου, σας έχω 5+1 μυστικά για να φτιάξετε ζουμερό και νόστιμο κοτόπουλο στο φούρνου για να “τρελαθεί” η οικογένεια και οι καλεσμένοι σας.

Το κοτόπουλο είναι ένα από τα πιο γνωστά πιάτα στην ελληνική κουζίνα και το λατρεύουν μικροί αλλά και μεγάλοι. Διαβάστε την συνέχεια στο blog you&me by Stamatina