Φτιάξτε ζεστό Χριστουγεννιάτικο κρασί (Gluhwein) με κανέλα και πορτοκάλι!

Στην υγειά σας!

Φτιάξτε ζεστό Χριστουγεννιάτικο κρασί (Gluhwein) με κανέλα και πορτοκάλι!

Έχετε καλεσμένους; Τότε ετοιμαστείτε να φτιάξετε ζεστό Χριστουγεννιάτικο κρασί με κανέλα και πορτοκάλι για να τους ξετρελάνετε!

Στη χώρα μας το ζεστό κρασί ή αλλιώς Gluhwein δεν είναι τόσο διαδεδομένο όσο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ιδιαίτερα τις γιορτές το Gluhwein γίνεται ανάρπαστο κυρίως στη Γερμανία, αλλά και σε πολλές Σκανδιναβικές χώρες. Έχει πολλά ονόματα, τα γνωστότερα εκ των οποίων είναι: mulled wine, vin chaud, Glühwein, glögg, vin brulé και quentão.

Ο ακριβής συνδυασμός μπαχαρικών διαφέρει από χώρα σε χώρα και από άτομο σε άτομο, αλλά, σε γενικές γραμμές η συνταγή απαιτεί τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και την δάφνη αναμεμιγμένα σε κόκκινο κρασί το οποίο αποτελεί τη βάση των γεύσεων.

Θα σου δώσω τη δική μου συνταγή, όπου τα μπαχαρικά παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Υλικά

Κόκκινο κρασί

2 πορτοκάλια

Στικ κανέλας

Ginger

Ρόδι (για το σερβίρισμα)

Δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζετε το κόκκινο κρασί μαζί με όλα τα υλικά της συνταγής -εκτός από το ρόδι. Μόλις πάρει βράση το βγάζετε και το προσθέτετε σε ποτήρια.

Για το σερβίρισμα προσθέστε ρόδι, στικ κανέλας και αν θέλετε μια φέτα πορτοκάλι.

Extra tip

Αυτή την περίοδο τα super-market έχουν Gluhwein όπου μπορείτε να αγοράσετε. Κάνετε την ίδια ακριβώς διαδικασία.

Εγώ το βάζω σε μια μεγάλη κανάτα όπου έχω γεμίσει ρόδια, στικ κανέλας και μπόλικες φέτες πορτοκαλιού για ακόμα πιο έντονη γεύση, γιατί τα μπαχαρικά δίνουν ακόμα πιο φανταστική γεύση.

Στην υγεία σας!!!

Αρχάριες νοικοκυρές προσοχή! Αν βάλετε κανέλα στην ηλεκτρική σας σκούπα θα πάθετε πλάκα!

Το μυστικό της κανέλας για την υγεία που δεν γνώριζε κανείς! Γιατί το κρύβουν;

Το μυστικό της κανέλας για την υγεία που δεν γνώριζε κανείς! Γιατί το κρύβουν από τη δημοσιότητα;

Σύμφωνα με έρευνα διατροφολόγων, η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που κάνει πολύ καλό στην υγεία μας. Ισχύει όμως αυτό για όλες τις κανέλες που κυκλοφορούν στην αγορά;

Η κανέλα πράγματι περιέχει ουσίες που εμφανίζουν ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις, με τα συστατικά της να βοηθούν στη σταθεροποίηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα.

Επιπλέον, μελέτες δείχνουν ότι η καθημερινή κατανάλωση κανέλας μπορεί πιθανόν να μειώσει τους παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση διαβήτη, ενώ ένα από τα συστατικά της -η σιναμαλδεύδη, φαίνεται να επιδρά στα αιμοπετάλια εμποδίζοντας τον σχηματισμό θρόμβων. Ωστόσο, όλα αυτά υπάρχουν μόνο στην κανέλα Κεϋλάνης!

Αρχάριες νοικοκυρές προσοχή! Αν βάλετε κανέλα στην ηλεκτρική σας σκούπα θα πάθετε πλάκα!

Στην αγορά πάλι, πέρα από την κανέλα Κεϋλάνης που συνήθως βρίσκουμε στα μπαχαροπωλεία, κυκλοφορεί και η πιο οικονομική κασσία, ένα συγγενές είδος που καλλιεργείται κυρίως στην Κίνα και την Ινδονησία. Και μπορεί γευστικά να θυμίζει την κανέλα, όμως δεν έχει τις ευεργετικές ιδιότητες της και επιπλέον, έχει ως και 1.200 φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα στην ουσία κουμαρίνη, που είναι τοξική και σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στα νεφρά και το συκώτι.

Βέβαια, στις συσκευασίες που κυκλοφορούν στην αγορά, η κασσία αναγράφεται ως κανέλα και έτσι δεν είναι εύκολο να τις ξεχωρίσεις. Να ξέρεις πάντως ότι η αυθεντική κανέλα Κευλάνης προέρχεται από το φυτό Cinnamomum Zeylanicum και έχει ξυλάκια με ανοιχτό χρώμα και πολλές στρώσεις που σπάνε εύκολα και έχουν πολύ γλυκό άρωμα. Η κασσία από την άλλη, έχει σκούρα ξυλάκια, χοντρά, με λίγες στρώσεις και δεν σπάνε εύκολα.

Πηγή: olivemagazine.gr