Θέλεις να ξεκινήσεις την ημέρα σου δυναμικά; Αυτά τα 2 πρωινά είναι υγιεινά και πεντανόστιμα!

Θα σε ξετρελάνουν!

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Θέλεις να ξεκινήσεις την ημέρα σου  δυναμικά; Αυτά τα 2 πρωινά είναι υγιεινά και πεντανόστιμα!

Θέλεις να ξεκινήσεις την ημέρα σου δυναμικά αλλά κάνεις δίαιτα; Αυτά τα 2 πρωινά είναι υγιεινά και πεντανόστιμα!

Το πρωινό είναι το πιο δυναμικό γεύμα της ημέρας. Πρέπει να είναι μια διατροφική «βόμβα» για να ξεκινάμε καλά και γεμάτοι ενέργεια την ημέρα μας.

Ωστόσο θέλεις και να προσέξεις και να μην ξεφύγεις πολύ σε θερμίδες. Εμείς σου βρήκαμε αυτά τα 2 πρωινά που θα είναι υγιεινά και πεντανόστιμα.

Smoothie Bowls

Παγωμένα raspberries

Μπανάνες

1 κεσεδάκι γιαούρτι

σπόροι chia

1 φλ γάλα με χαμηλά λιπαρά

Granola για το σερβίρισμα και δημητριακά

Βάζεις σε ένα μπλέντερ τα raspberries, τις μπανάνες το γιαούρτι, τους σπόρους chia και το γάλα να γίνουν ένα.

Χωρίζεις σε μπολ και βάζεις την granola με τα δημητριακά.

Pancaces με μπανάνα και αμύγδαλο

1 μεγάλη μπάνανα, και μια κομμένη για το σερβίρισμα

1/4 βούτυρο αμυγδάλου

2 αυγά

Μέλι για το σερβίρισμα

Σε ένα μέτριο μπολ λιώνεις την μπανάνα με το βούτυρο αμυγδάλου. Χρησιμοποίησε ένα πιρούνι και βάλε τα αυγά.

Ζέστανε μια κατσαρολίτσα και βάλε 2 κουταλιές από το μείγμα και άστο μέχρι να ψηθεί και από τις δυο πλευρές για 2-3 λεπτά.

Κάνετε την ίδια διαδικασία με όλο το μείγμα.

Όταν τελειώσετε σερβίρετε με μέλι.

Εντωμεταξύ δες πώς μπορείς να σώσεις και την μάχη με την χοληστερίνη

Θες να αποκτήσεις ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής; Αυτά είναι τα 6 + 1 μυστικά για να το καταφέρεις!

Σου έχουμε τα 6 + 1 μυστικά για ένα πιο "σωστό" lifestyle! Θες να αποκτήσεις ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής αλλά δεν ξέρεις πως να το καταφέρεις; Μην αγχώνεσαι!

Για να σε βοηθήσουμε να εκμεταλλευτείς σωστά τον χρόνο αλλά και το τι τρως, ετοιμάσαμε μια λίστα με συνήθειες που θα σε καθοδηγήσουν στο σωστό δρόμο!

Ξύπνα την ίδια ώρα

Και όμως μπορεί να μην σου ακούγεται τόσο σημαντικό, αλλά το να ξυπνάς καθημερινά την ίδια ώρα, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα, κρατάς έναν σωστό ρυθμό που το σώμα σου συνηθίζει και εκτιμά. Αντιθέτως, αν ξυπνάς την μια μέρα 10, την άλλη 7, την άλλη 5, το σώμα σου κουράζεται, μιας και δεν μπορεί να κρατήσει τον ίδιο κιρκαδικό ρυθμό.

Γίνε πιο επιεικής με τον εαυτό σου

Και με αυτό εννοούμε τις λιγούρες σου. Αν δεις ότι όντως χρειάζεσαι να φας κάτι παραπάνω, καλό θα ήταν να το κάνεις, γιατί αν το αποφύγεις θα πέσεις στο λάθος του να τα φας όλα μονομιάς και να προκαλέσεις κακό στον οργανισμό σου.

Διαλογισμός

Τα οφέλη του διαλογισμού δεν μπορούν να υπερεκτιμηθούν. Σε βοηθά να εστιάσεις, αλλά και να ηρεμήσεις, ενώ σε βοηθά επίσης και να κάνεις λιγότερα λάθη. Δώσε λοιπόν δέκα λεπτά στον εαυτό σου, για να απολαύσεις λίγο την ηρεμία. Αν δεν έχεις αρκετό χρόνο μέσα στην μέρα σου, τότε μπορείς να το δοκιμάσεις πριν πέσεις για ύπνο.

Κράτα τα ρούχα γυμναστικής σου στο γραφείο

Και γιατί το λέμε αυτό; Γιατί αν τα βλέπεις όλη την ώρα μπροστά σου, τότε θυμάσαι και την "υποχρέωσή" σου, ενώ με το να μην τα βλέπεις, είναι αρκετά εύκολο να το ξεχάσεις και να μην πας στο γυμναστήριο, με την γνωστή δικαιολογία "δεν έχω χρόνο".

Περπάτα

Ναι, είναι κάτι που σίγουρα το έχεις ακούσει άπειρες φορές. Και όμως ισχύει και είναι αλήθεια. Το περπάτημα είναι το πιο εύκολο και απλό πράγμα που μπορείς να προσφέρεις στην υγεία σου, καθώς ασκούνται οι μύες και είναι αποδεδειγμένο ότι προκαλεί χαμηλότερα επίπεδα πίεσης στο αίμα, ενώ βοηθάει και στο σάκχαρο. Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να κάνεις μια κοντινή απόσταση πήγαινε καλύτερα με τα πόδια. Μπορεί να κάνεις λίγο παραπάνω χρόνο, όμως θα μας ευχαριστείς μετά.

Βάλε υγιεινά σνακ στο γραφείο σου

Βλέποντας τα μπροστά σου, αυτόματα θα πάει το χέρι σου να τα φάει. Επομένως, ναι μεν τσιμπολογάς, αλλά τσιμπολογάς υγιεινά.

Φάε ένα φρούτο μαζί με κάθε γεύμα σου

Οι περισσότεροι Αμερικανοί καταναλώνουν δίαιτες που είναι βαριές με ζωικές πρωτεΐνες και απλούς υδατάνθρακες. Ωστόσο, η κατανάλωση περισσότερων φυτικών τροφών είναι υγιής για πολλούς λόγους, καθώς μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος.