Βάλτε λίγο ελαιόλαδο και μαγειρική σόδα και θα φτιάξετε το πιο αφράτο και νόστιμο ψωμί!

Θα σας ξετρελάνει!

Βάλτε λίγο ελαιόλαδο και μαγειρική σόδα και θα φτιάξετε το πιο αφράτο και νόστιμο ψωμί!

Μια συνταγή που πρέπει σίγουρα να γνωρίζατε! Αν βάλετε λίγο ελαιόλαδο και μαγειρική σόδα και θα φτιάξετε το πιο αφράτο και νόστιμο ψωμί. Δεν θα μείνει ούτε κομμάτι από την συνταγή σας και όλοι θα ξετρελαθούν μέσα στο σπίτι.

Υλικά

4 άτομα

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

400 γρ γιαούρτι στραγγιστό 0% λιπαρά

10 σταγόνες Περίπου λεμόνι

2 κ.γ. σόδα

10 γρ ελαιόλαδο

1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με την σόδα και το αλάτι.

Προσθέτουμε τις σταγόνες λεμονιού το λάδι και λίγο λίγο το γιαούρτι και πλάθουμε με το χέρι μας έως ότου ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Μπορεί να μην πάρει όλο το γιαούρτι.

Σχηματίζουμε ένα στρογγυλό καρβελάκι πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και το τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί ή πυρέξ.

Πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι και χαράζουμε βαθιά σε σχήμα σταυρού (το μαχαίρι να κόψει περίπου τα 3/4 του πάχους του ψωμιού).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 40-45 λεπτά. Το ψωμάκι θα είναι έτοιμο όταν χτυπώντας το από κάτω με την ανάποδη ενός μαχαιριού ακούγεται σαν να είναι εσωτερικά κούφιο.

Αν σου περισσέψει σόδα, φτιάξε top αλοιφή για πληγές - Αδιανόητο!

Φτιάξε σούπερ ομελέτα με μαγειρική σόδα - Θα πέσουν στα πόδια σου για να μάθουν το μυστικό

Θα πέσουν στα πόδια σου, για να μάθουν το μυστικό σου, όταν δοκιμάσουν από την σούπερ ομελέτα που θα φτιάξεις. Και αυτό γιατί θα προσθέσεις στην συνταγή σου μαγειρική σόδα. Θα γίνει μάλιστα, η αγαπημένη σου καθημερινή συνήθεια.

Λίγο γάλα ή λένε πως μπορεί να κάνει μια ομελέτα αφράτη. Υπάρχει, όμως, και ένα άλλο υλικό που μπορεί να κάνει ακόμα καλύτερη δουλειά και αυτό είπαμε πιο είναι. Η μαγειρική σόδα πάει σχεδόν σε όλα τα φαγητά.

Πιο συγκεκριμένα χρειάζεστε ελάχιστη ποσότητα σόδας ανά δύο αυγά για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τόση ποσότητα είναι αρκετή για να μην γίνουν τα αυγά σας νερουλά. Τη σόδα δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να τη νιώσετε στα αυγά σας. Το μόνο που θα νιώσετε είναι η αφρατοσύνη τους που θα σας εντυπωσιάσει.

Μαγειρική σόδα με πακοτίνια έχεις φτιάξει;

Έχεις σκεφτεί να φτιάξεις σπιτικά πακοτίνια με μαγειρική σόδα; Η συνταγή με μόνο 8 υλικά, δεν θα μείνει ούτε ένα μιας και είναι «εθισμός». Χωρίς συντηρητικά και χρωστικά και να τα απολαμβάνει όλη η οικογένεια!

Και ποιος δε τα λατρεύει; Είναι πανεύκολα και πεντανόστιμα και θα τρελαθούν τα μικρά μας παιδάκια!

ΣΠΙΤΙΚΑ ΠΑΚΟΤΙΝΙΑ

Yλικά:
200 γρ. τσενταρ
1/2 κούπα αλεύρι μαλακό
3/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
3 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. γάλα φρέσκο
1/2 κ.γ. αλάτι
Λίγο πιπέρι
Λίγη πάπρικα -

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζω όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ -Στρώνω μια λαδόκολλα κ απλώνω απάνω το μείγμα κ το ανοίγω με πλάστη σε πάχος 0.50 εκ. -Κόβω σε πολυ λεπτές λωρίδες -Τρυπάω τα πακοτίνια μου για να μη φουσκώσουν -Ψήνω στους 180 στον αέρα για 6-7’

Το βίντεο με την συνταγή της food blogger Grecian Taste