Δεν μπορείς να πας για ποτό; Φτιάξε την πιο γευστική σπιτική μαργαρίτα!

Θα σου πάρει μόνο 5 λεπτά!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Δεν μπορείς να πας για ποτό; Φτιάξε την πιο γευστική σπιτική μαργαρίτα!

Με τις πρόσφατες εξελίξεις, δυστυχώς η νυχτερινή διασκέδαση έχει σταματήσει. Ξέρουμε ότι έχεις στεναχωρηθεί κι εσύ που δεν μπορείς να πας για ποτό, οπότε σου βρήκαμε την πιο εύκολη και την πιο γευστική συνταγή για σπιτική μαργαρίτα που θα λατρέψεις.

Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου αλλά και στην οικογένειά σου με το να φτιάξεις το πιο στιλάτο κοκτέιλ, να κάτσετε στο σαλόνι και να το απολαύσετε όλοι μαζί!

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις τον αυτοπεριορισμό από το να φανείς δημιουργική και να κάνεις όλα αυτά που δεν θα είχες χρόνο να κάνεις εάν η ζωή κυλούσε με τους φυσιολογικούς ρυθμούς της.

Όπως για παράδειγμα να φτιάξεις αυτή τη μαργαρίτα με γεύση καρπούζι και passion fruit!

Πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Υλικά:

  • 1/2 φλιτζανιου passion fruit (7-8 φρούτα)
  • 500γρ καρπούζι
  • 1/4 φλιτζανιού χυμός από λάιμ
  • 60 ml triple sec
  • 120 ml τεκίλα

Για να το σερβίρετε

  • Πάγος
  • Καρπούζι
  • Φέτες από λάιμ
  • Αλάτι

Εκτέλεση:

  • Λιώσε το καρπούζι μέχρι να γίνει πολύ μαλακό και πέρασε το χυμό του από ένα κόσκινο εάν θέλεις για να κρατήσεις μόνο το υγρό.
  • Προσθεσε χυμό καρπουζιού, το passion fruit, χυμό από λάιμ, την τεκίλα και το triple sec σε ένα μεγάλο βάζο με πάγο και ανακάτεψε καλά.
  • Ρίξε λίγο αλάτι σε ένα μικρό πιάτο. Πάρε τη φέτα από λάιμ και πέρασε όλο το χείλος του ποτηριού, αμέσως μετά ακούμπησε το ποτήρι ανάποδα πάνω στο αλάτι για να γεμίσει. Γέμισε το ποτήρι με τριμμένο πάγο και κάνε το ίδιο και στα υπόλοιπα ποτήρια.
  • Μοίρασε το μείγμα της μαργαρίτας στα ποτήρια και διακόσμησέ τα με καρπούζι και λάιμ για να τα σερβίρεις!

Tip

Εάν δε θες να βάλεις αλκοόλ, άσε την τεκίλα και το triple sec και βάλε στο μείγμα σου 60 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι και 1 φλιτζάνι ανθρακούχο νερό. Εάν αποφασίσει να το κάνεις, μπορείς να παραβλέψεις το τρίτο βήμα μιας και το αλάτι δεν είναι απαραίτητο.

Εάν η όλη διαδικασία σου άρεσε, προσπάθησε να φτιάξεις και το δικό σου cosmopolitan! Σου έχουμε τη συνταγή εδώ!