Παπαρδέλες με κρέας ραγού, όχι κιμά!

Παπαρδέλες με κρέας ραγού, όχι κιμά!

Τα μακαρόνια με κρέας ραγού (βραστό κοκκινιστό) είναι μια διάσημη ιταλική συνταγή, με πλούσιες γεύσεις. Δεν έχει καμία σχέση με τα μακαρόνια-κιμά, ανεβαίνει πέντε κλάσεις ψηλότερα!

Αγοράστε ένα καλό κομμάτι κρέας, για βραστό, χωρίς νεύρα. Κόψτε το σε κομμάτια. Μπορείτε να επιλέξετε και κρέας φιλέτο -Στην περίπτωση αυτή βράζει σε λιγότερες ώρες. Διαβάστε παρακάτω...

Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι ότι βράζει 6 ώρες. Αξίζει την αναμονή, πιστέψτε με. Εξάλλου και τον κιμά για μακαρόνια τον βράζουμε 3-4 ώρες για να γίνει σωστός, α λα ιταλικά!

Δείτε ακόμη: Μεγάλη προσοχή! 10 πράγματα που καλό είναι να απομακρύνεις από το σπίτι άμεσα

Υλικά

6 σκελίδες σκόρδα, ολόκληρα
500-600 γραμμάρια κρέας μοσχάρι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1,5 φλυτζάνι ντομάτα κονκασέ
1 καρότο, κομμένο
2 φύλλα δάφνης και λίγο θυμάρι
1 πακέτο μακαρόνια παπαρδέλες
Τριμμένη παρμεζάνα ή ρικότα και μαϊντανό για από πάνω

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε λίγο το ελαιόλαδο και ρίξτε τα σκόρδα ολόκληρα
Αφήστε για λίγο το σκόρδο να πάρει ελαφρύ χρώμα
Μεταφέρετε το κρέας σε κατσαρόλα, ρίξτε αλάτι και πιπέρι, τα σκόρδα ολόκληρα, τα καρότα, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι, την ντομάτα, λίγο ζεστό νερό
Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσει σε μεσαία φωτιά για 6 ώρες -Ελέξτε τα υγρά
Οταν είναι έτοιμο, βγάλτε τα φύλλα δάφνης και με δύο πηρούνια, έτσι όπως μέσα στην κατσαρόλα, διαλύστε το κρέας
Βράστε τα μακαρόνια al dente
Τοποθετήστε το κρέας και τη σάλτσα του πάνω στα μακαρόνια, ενώστε καλά
Σερβίρετε με μπόλικη παρμεζάνα (μαζί με ρικότα) και μαϊντανό

Δείτε ακόμη: Τα 5+1 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις όταν χρησιμοποιείς το ψυγείο!

Συνοδέψτε την συνταγή με ό,τι μακαρόνια θέλετε, αν δεν υπάρχουν παπαρδέλες. Είναι υπέροχο πιάτο, ακόμη και με ολόκληρα κομμάτια κρέατος:

Ο Jamie Oliver προτείνει ολόκληρα κομμάτια κρέας ραγού, όχι λιωμένα:

Πηγή: iefimerida.gr