Ταραμοσαλάτα με μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι. Μια διαφορετική συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα

Ταραμοσαλάτα με μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι. Μια διαφορετική συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα

Η ταραμοσαλάτα είναι από τα πιο κλασικά και αγαπημένα εδέσματα της νηστείας και της Καθαράς Δευτέρας.

Σε αυτή την εκδοχή, που είναι παλιά συνταγή από την ελληνοαμερικανική κοινότητα στη Βόρεια Καρολίνα, ο λευκός ταραμάς συνδυάζεται με μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι.Διαβάστε παρακάτω...


Μερίδες: για 1½ φλιτζάνι περίπου
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'


Υλικά
100γρ. ταραμά (κατά προτίμηση άσπρο)
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
250γρ. ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς κόρα
χυμό από 1-2 λεμόνια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (περίπου)
ελιές και κάππαρη για το γαρνίρισμα

Δείτε ακόμη: Εκπληκτικοί ταραμοκεφτέδες για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας!

Διαδικασία
Μουσκεύετε το ψωμί σε νερό μέχρι να μαλακώσει και το στραγγίζετε καλά πιέζοντας το με τα χέρια.

Βάζετε τον ταραμά στο μπλέντερ με το μισό χυμό λεμονιού και τον δουλεύετε για λίγο να «σπάσει». Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τμηματικά το ψωμί.

Ρίχνετε εναλλάξ το λεμόνι και το λάδι λίγο λίγο κάθε φορά, τελειώνοντας με το λάδι. Χτυπάτε καλά το μείγμα μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο ακόμα αν χρειαστεί. Σερβίρετε την ταραμοσαλάτα σε μπολ, γαρνίροντας με κάππαρη και ελιές.

Πηγή :Olivemagazine.gr