Αλμυρή μπουγάτσα με φέτα! Ότι καλύτερο έχετε δοκιμάσει!

Αλμυρή μπουγάτσα με φέτα! Ότι καλύτερο έχετε δοκιμάσει!

Υλικά
8 φύλλα κρούστας
ελαιόλαδο ανακατεμένο με βούτυρο λιωμένο, για το άλειμμα των φύλλων

Για την κρέμα
500ml γάλα
70γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό ΜΕΛΙΣΣΑ
2 αβγά
250γρ. φέτα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Βάζετε το γάλα σε κατσαρολάκι και το τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει.

Δείτε ακόμη: Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό: Ρολό παντεσπάνι με κρέμα πορτοκάλι και σαντιγί!

Αποσύρετε από τη φωτιά, χτυπάτε τα αβγά και τα ανακατεύετε μέσα στην κρέμα, μαζί με τη φέτα. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Απλώνετε το πρώτο φύλλο κρούστας με τη μεγάλη πλευρά οριζόντια στον πάγκο σας και το αλείφετε με το μίγμα ελαιολάδου-βουτύρου. Συνεχίζετε με δεύτερο, τρίτο και τέταρτο φύλλο.

Απλώνετε τη μισή κρέμα στη μια πλευρά των φύλλων, αφήνοντας περιθώριο πάνω κάτω και στο πλάι από 4 δάχτυλα, δημιουργώντας ένα παραλληλόγραμμο με κρέμα. Φέρνετε το πάνω και το κάτω μέρος των φύλλων πάνω από τη γέμιση και μετά την απέναντι άδεια πλευρά, διπλώνοντας όσο φύλλο περισσεύει κάτω από την μπουγάτσα.

Δείτε ακόμη: Αυτό το σούπερ υγιεινό ψωμί έχει δημιουργήσει χαμό σε όλο το διαδίκτυο!

Μεταφέρετε την μπουγάτσα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα 4 φύλλα κρούστας και ετοιμάζετε μια δεύτερη μπουγάτσα.

Βουτυρώνετε τις μπουγάτσες και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τις σερβίρετε ζεστές.

olivemagazine.gr