Αφράτα μπιφτεκάκια φούρνου γεμιστά με φέτα και μοτσαρέλα!

Αφράτα μπιφτεκάκια φούρνου γεμιστά με φέτα και μοτσαρέλα!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα στο Πρω1νό δυο τέλειες συνταγές που σίγουρα θα σας ξετρελάνουν.

Αναφερόμαστε στα Αφράτα μπιφτεκάκια φούρνου γεμιστά με φέτα και μοτσαρέλα! Δείτε πως θα φτιάξετε και τα δύο αυτά σούπερ φαγητά. Διαβάστε παρακάτω...

Αφράτα μπιφτεκάκια φούρνου γεμιστά με φέτα

Δείτε ακόμη: Πανεύκολο: Μους λεμονιού με μόνο 3 υλικά!

Υλικά:

800γρμ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη
1 κρητικό παξιμάδι
1/2 σκελίδα σκόρδο
5-6 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 αυγό
αλάτι και πιπέρι
400 γρ φέτα

για τις πατάτες:
1,5 κιλό πατάτες
1 κρεμμύδι
2 φύλλα δάφνης
1 κοφτό κ.γ. ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι κρασί
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Αλέθουμε κρεμμύδι, το σκόρδο την πιπεριά και την ντομάτα στο πολυμίξερ. Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα λαχανικά, το αυγό, το παξιμάδι θρυμματισμένο, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα γεμίζουμε με ένα κομμάτι φέτα.

Αλεθουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο πολυμιξεράκι. Αραδιάζουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες σε ένα ταψί και προσθέτουμε τον πολτό κρεμμύδι-σκόρδο, τα δαφνόφυλλα, το κρασί, το λάδι και το αλατοπίπερο.

Ανακατεύουμε και απλώνουμε από πάνω τα μπιφτέκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190, στον αέρα, για 1 ώρα.

Αφράτα μπιφτεκάκια φούρνου γεμιστά με μοτσαρέλα

Υλικά:

800γρμ. κιμάς κοτόπουλου
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη
1 κρητικό παξιμάδι
1/2 σκελίδα σκόρδο
5-6 φυλλαράκια δυόσμου
1 αυγό
αλάτι και πιπέρι
400 γρ μοτσαρέλα

για τις πατάτες:
1,5 κιλό πατάτες
2 ντομάτες
4-5 φυλλαράκια δυόσμου
1 πράσινη πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Αλέθουμε κρεμμύδι, το σκόρδο την πιπεριά και την ντομάτα στο πολυμίξερ. Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα λαχανικά, το αυγό, το παξιμάδι θρυμματισμένο, τον δυόσμο και το αλατοπίπερο. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα γεμίζουμε με ένα κομμάτι μοτσαρέλα.

Αλεθουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες και την πιπεριά στο πολυμιξεράκι. Αραδιάζουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες σε ένα ταψί και προσθέτουμε τον πολτό κρεμμύδι-σκόρδο-ντομάτα, τον δυόσμο, το λάδι και το αλατοπίπερο.

Ανακατεύουμε και απλώνουμε από πάνω τα μπιφτέκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190, στον αέρα, για 1 ώρα.

Πηγή: faysbook.gr