Είναι πεντανόστιμες: Οι πιο ζουμερές πατάτες στο τηγάνι με θυμάρι, δεντρολίβανο και σκόρδο!

Είναι πεντανόστιμες: Οι πιο ζουμερές πατάτες στο τηγάνι με θυμάρι, δεντρολίβανο και σκόρδο!

Ένα νοστιμότατο συνοδευτικό για τα ψητά σας.

Μπορεί επίσης να γίνει από μόνο του ένα χορταστικό και ελαφρύ κυρίως πιάτο αν φτιάξετε μια δροσερή πράσινη σαλάτα να το συνοδεύσει. Διαβάστε παρακάτω...

Υλικά

1 κιλό πατατούλες μικρές, με τη φλούδα τους
150ml ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
3-4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ή ξερό
1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο
αλάτι χοντρό, πιπέρι

Δείτε ακομη: Φάβα με κρεμμύδι και μαϊντανό και Σπετζοφάι!

Διαδικασία

Πλένετε πολύ καλά τις πατατούλες και τις βράζετε για 10 λεπτά σε νερό που κοχλάζει. Tις κόβετε σε μεγάλα κυβάκια.

Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτετε τις πατάτες, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το σκόρδο και το αλάτι.

Με γρήγορες κινήσεις ανακατεύετε συνεχώς και προσεχτικά μέχρι να ροδίσουν ωραία οι πατάτες και να αποκτήσουν χρυσαφένια κρούστα.

Δείτε ακόμη: Γρήγορη και νόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο!

Tips
Το βράσιμο στην αρχή δεν αφήνει τις πατάτες να απορροφήσουν μετά στο τηγάνι πολλά λιπαρά.

Πηγή: olivemagazine.gr