25η Μαρτίου πέρα από τα... κλασσικά! Μπακαλιάρος τηγανητός με σταμναγκάθι!

25η Μαρτίου πέρα από τα... κλασσικά! Μπακαλιάρος τηγανητός με σταμναγκάθι!

Ο μπακαλιάρος έχει την τιμητική του στο γιορτινό τραπέζι του Ευαγγελισμού, παρέα με σκορδαλιά και παντζαροσαλάτα.

Εδώ, τον σερβίρουμε με σταμναγκάθι και μια ωραία βινεγκρέτ με κάπαρη και μουστάρδα. Διαβάστε παρακάτω...

Υλικά
500γρ. φιλέτο μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο, σε μικρά κομμάτια
500γρ. σταμναγκάθι
χυμό από 1 λεμόνι
100ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1½ κουτ. σούπας κάπαρη
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας αλεύρι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Δείτε ακόμη: Μπλανσάρω - σοτάρω - κονσομέ: Τι σημαίνουν 10 όροι μαγειρικής που ακούμε καθημερινά στο... Μaster chef!

Διαδικασία
Σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό και αλάτι βράζετε το σταμναγκάθι για 10 λεπτά. Το σουρώνετε καλά και το μεταφέρετε σ’ ένα μπολ.

Χτυπάτε καλά τη μουστάρδα με το χυμό από το λεμόνι και το ελαιόλαδο και προσθέτετε το μαϊντανό. Ρίχνετε τη βινεγκρέτ στο μπολ με το σταμναγκάθι και το αφήνετε να μαριναριστεί μέχρι να τηγανίσετε το ψάρι.

Αλευρώνετε τα κομμάτια του ψαριού και τα τηγανίζετε σε τηγάνι με καυτό λάδι για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα. Σερβίρετε το σταμναγκάθι σε τέσσερα πιάτα, μοιράζετε από πάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου και γαρνίρετε με λίγη κάπαρη πριν σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Τίνα Webb

olivemagazine.gr