Σουφλέ με μπέικον, μαϊντανό και αβγό! Μία συνταγή που κρύβει εκπλήξεις!

Σουφλέ με μπέικον, μαϊντανό και αβγό! Μία συνταγή που κρύβει εκπλήξεις!

Σας έχουμε δώσει ήδη τη βασική συνταγή για σουφλέ τυριού. Θα βασιστείτε πάνω σε αυτή λοιπόν και θα την εμπλουτίσετε με μπέικον και ολόκληρα αβγά, που θα την απογειώσουν γευστικά.

Υλικά
1 δόση της βασικής συνταγής για σουφλέ τυριού
1 κουτ. σούπας μαϊντανό
4-5 αβγά βρασμένα μελάτα (1 λεπτό αφού πάρει βράση το νερό)
150γρ. μπέικον πολύ ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Δείτε ακόμη: Συνταγή για χορτοφάγους! Πατατόπιτα με ελιές και λαχανικά!

Διαδικασία
Σε τηγανάκι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για μισό λεπτό το μπέικον. Το στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.

Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ από τη βασική συνταγή για σουφλέ τυριού και εκτός φωτιάς προσθέτετε τον μαϊντανό και το μπέικον.

Δείτε ακόμη: Υπέροχη συνταγή: Εύκολη σοκολατίνα με μερέντα και μπισκότα!

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC. Βουτυρώνετε 4-5 ατομικά σκεύη και τα πασπαλίζετε με φρυγανιά ή παρμεζάνα. Γεμίζετε μέχρι τη μέση και προσεχτικά τοποθετείτε ένα αβγό στη μέση. Γεμίζετε έτσι ώστε να σκεπαστεί ελάχιστα το αβγό.

Ψήνετε τα σουφλέ στο φούρνο για 8-9 λεπτά.

Πηγή: Olivemagazine.gr