Νησιώτικοι χταποδοκεφτέδες! Η πιο καλοκαιρινή συνταγή!

Νησιώτικοι χταποδοκεφτέδες! Η πιο καλοκαιρινή συνταγή!

Ένα πιάτο μαγειρεμένο με φαντασία, που θα ξεχωρίσει ανάμεσα στους καλοκαιρινούς μεζέδες για τα πλούσια συστατικά του τα οποία συνδυάζουν τις γεύσεις από τη θάλασσα με τα μυρωδικά.

Υλικά
1 κιλό χταπόδι
2 φύλλα δάφνης
½ φλιτζάνι ξίδι
100γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, τριμμένη στο μπλέντερ
2 κρεμμύδια μέτρια, ξερά, τριμμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
½ φλιτζάνι μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ή θρούμπι
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι μαύρο
1½ φλιτζάνι αλεύρι (περίπου)
λάδι για τηγάνισμα

Δείτε ακόμη: Η συνταγή της ημέρας: Υπέροχα ντολμαδάκια με κιμά και σος γιαουρτιού!

Διαδικασία
Πλένετε το χταπόδι, το βράζετε με τα φύλλα δάφνης και το ξίδι μέχρι να μαλακώσει λίγο και κατόπιν το περνάτε από την κρεατομηχανή ή το μπλέντερ για να γίνει σαν κιμάς.

Αναμιγνύετε το χταπόδι με την ψίχα του ψωμιού, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Τα ζυμώνετε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

Το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να σφίξει το μίγμα.

Δείτε ακόμη: Σοκολατένια τούρτα ψυγείου με μους σοκολάτας και τραγανή βάση όρεο!

Πλάθετε στρογγυλά κεφτεδάκια και τα αλευρώνετε, τινάζοντας το επιπλέον αλεύρι.

Τηγανίζετε τα κεφτεδάκια σε μπόλικο καυτό λάδι γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές ώσπου να ροδίσουν. Σερβίρονται ζεστά και συνοδεύονται από ούζο ή λευκό κρασί.

Tips
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το χταπόδι με καλαμάρια ή γαρίδες.

olivemagazine.gr