Θυμίζει καλοκαίρι! Κυδώνια με βινεγκρέτ από τσίλι- λάιμ και μαϊντανό!

Η συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε!

Θυμίζει καλοκαίρι! Κυδώνια με βινεγκρέτ από τσίλι- λάιμ και μαϊντανό!

Τα οστρακοειδή είναι πρώτης τάξεως μεζές που κάνει άριστη παρέα σε ένα ποτηράκι ούζο ή τσίπουρο. Εδώ τα συνοδεύουμε με μια ωραία βινεγκρέτ.

Μερίδες:5-6 Διαβάστε παρακάτω..

Δείτε ακόμη: Cheesecake με σοκολάτα και μπισκότα κακάο!

Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Νίκος Καραθάνος
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά
1 κιλό κυδώνια
Για τη βινεγκρέτ
200 ml έ.π. ελαιόλαδο
60 ml χυμό λάιμ
1/2 πιπερίτσα τσίλι κόκκινη (όχι πολύ καυτερή)
4 φυλλαράκια μαϊντανό ή κόλιανδρο
αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Καλύπτετε με ημίχοντρο αλάτι τη βάση μιας πιατέλας σερβιρίσματος και την περιχύνετε με λίγο νερό να «δέσει» το αλάτι.

Πλένετε πάρα πολύ καλά τα κυδώνια με κρύο νερό βρύσης. Τα ανοίγετε με το ειδικό μαχαιράκι για όστρακα, αλλά αν δεν έχετε, χρησιμοποιείτε ένα μαχαίρι με κοντή, χοντρή, κοφτερή και ανθεκτική λεπίδα αλλά και λαβή. Τα ανοίγετε προσεκτικά με τη μέση της λεπίδας και όχι με τη μύτη του μαχαιριού. Τα ακουμπάτε στην πιατέλα περιμετρικά.

Δείτε ακόμη: Συνταγή για κεφτεδάκια νησιώτικα με ούζο!

Για τη βινεγκρέτ: Σε ένα μπολάκι χτυπάτε καλά με έναν αυγοδάρτη όλα τα υλικά μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. Το τοποθετείτε στη μέση της πιατέλας μαζί με ένα κουταλάκι.

Βάζετε λίγη από τη βινεγκρέτ επάνω σε κάθε κυδώνι και το τρώτε.

Tips
Χρειάζεται οπωσδήποτε και απαραιτήτως καλή παρέα!

Πηγή: Olivemagazine.gr/ Φωτογραφία: Studiom. gr - Styling: Κ. Λυκουρέση - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης