Γεμιστές πατάτες στον φούρνο με τυρί και μπρόκολο!

Γεμιστές πατάτες στον φούρνο με τυρί και μπρόκολο!

Το μενού για σήμερα έχει γεμιστές πατάτες στον φούρνο με τυρί και μπρόκολο, γιατί ποιος δεν αγαπάει τις πατάτες και ποιος δεν τις θέλει στο Κυριακάτικο τραπέζι;
Είναι αχνιστές, είναι νόστιμες και πολύ γρήγορο να τις φτιάξει κανείς.

Τι θα χρειαστείς για τις γεμιστές πατάτες στον φούρνο;

4 μεσαίες πατάτες, καλά πλυμένες
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
3 και 1/2 κουταλιές μαλακό βούτυρο
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
3/4 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη ή φρέσκο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο άνηθο
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 και 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο μπρόκολο
2 φλιτζάνια τυρί cheddar

Δείτε ακόμη: Σουτζουκάκια ρεβιθιών με σάλτσα ντομάτας! Η ιδανική συνταγή για χορτοφάγους!

Πώς θα φτιάξεις τις γεμιστές πατάτες με τυρί και μπρόκολο;
Συνταγή:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σ’ ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα μικρό ταψί και τις ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Τις αφαιρούμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Μόλις οι πατάτες κρυώσουν, τις κόβουμε κατά μήκος και αφαιρούμε το εσωτερικό τους. Στη συνέχεια τοποθετούμε στο υπόλοιπο της πατάτας λίγο ελαιόλαδο.

Δείτε ακόμη: Η συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε! Πίτσα με πέστο βασιλικού- μοτσαρέλα και λιαστές ντομάτες!

Τοποθετούμε τη βάση από τις πατάτες στο ταψί και ανακατεύουμε μέσα σ’ ένα μεγάλο μπολ τον πολτό από τις πατάτες που αφαιρέσαμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Τοποθετούμε τη γέμιση μέσα στις πατάτες και ρίχνουμε λίγο παραπάνω τυρί από πάνω.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και οι πατάτες να είναι αχνιστές. Σερβίρουμε αμέσως!