Κοτόπουλο με πατάτες, μυρωδάτα βότανα και σκόρδο στο φούρνο

Η συνταγή της ημέρας!

Κοτόπουλο με πατάτες, μυρωδάτα βότανα και σκόρδο στο φούρνο

Κοτόπουλο στο φούρνο με κρασί, μυρωδάτα βότανα και σκόρδο.

Μια πολύ γρήγορη και πανεύκολη (από εδώ), για αρχάριους, συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο. Διαβάστε παρακάτω...

Υλικά συνταγής
1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε 8 κομμάτια
700 γρ. πατάτες baby με τη φλούδα κομμένες στη μέση
3/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
4 σκελίδες σκόρδο ποτοποιημένες
1/2 φλ. τσαγιού ανάμεικτα βότανα, δεντρολίβανο, μαϊντανό, θυμάρι και φασκόμηλο ψιλοκομμένα
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Δείτε ακόμη: Η συνταγή που θα αγαπήσετε! Κρύα σούπα με ντομάτα και πιπερόριζα!

Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς. Πλένετε καλά τις πατάτες με τις φλούδες τους και τις κόβετε στη μέση ή στα 4 άν είναι μεγαλύτερες.
Σε ένα πυρίμαχο λαδωμένο σκεύος τοποθετείτε τα κομμάτια κοτόπουλου και τις πατάτες. Σε ένα μπολ βάζετε το κρασί, το ζωμό κότας, τη μουστάρδα και το πολτοποιημένο σκόρδο και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί η μουστάρδα. Προσθέτετε και όλα τα βότανα και ανακατεύετε και περιχύνετε με το μείγμα το κοτόπουλο και τις πατάτες.
Αλατοπιπερώνετε το φαγητό και περιχύνετε από πάνω όλο το ελαιόλαδο. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ, και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ περίπου. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο για 40-45 λ ακόμα ή μέχρι να γίνουν καλά οι πατάτες και το κοτόπουλο.